Mina bilder och tankar för dagen

Min dotter 8 mars

Jag har tre barn, två söner och en dotter. Alla tre har jag försökt uppfostra på samma sätt i en anda av att de är lika mycket värda, har samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön. Hur jag lyckats är upp till dem att avgöra. MEN, sett till iskall statistik -om ingenting ändras, så kommer min dotter att ha en avsevärt lägre livsinkomst än sina manliga årskamrater om de väljer samma yrken och jämförbara positioner i samhället.

Min dotter, på bilden, accepterar inte denna sakernas tillstånd. 

Inte mina söner heller.

Och definitivt inte hennes pappa...

Inlagt 2015-03-08 19:17 | Läst 2515 ggr. | Permalink
Lika lön för lika arbete oavsett kön borde vara en självklarhet, men då är det tyvärr inte.
Trist!
Bra skrivet! En sådan ojämlikhet kan inte accepteras och heller inte att kvinnodominerade yrken alltid värderas lägre än mansdominerade.
Härligt uttryck i bilden - starkt.
Nej, en kvinna går idag miste om 3,6 miljoner kronor, jämfört med en man. Det är inte ok! Så din dotter gör rätt som kräver en förändring.
-Bra bild, dessutom!
Katarina
Det är underligt det här hur man ser på kvinnor! Är det Abrahamsreligionerna som är grundproblemet från början? Eller som startade det hela? Kvinnan tige i församlingen, kvinnan skall dölja håret, kvinnan skall vara sin man lydig osv, osv! Och det här lever kvar, i vissa länder som ett slaveri eller förtryck, hos oss e det litet mer förfinat! Men det va inte så länge sedan som kvinnan inte fick rösta, inte fick bli professor, inte fick bli präst! Nu har det öppnat upp sig litet, men värderingarna finns kvar! Jag kan inte hitta på en annan förklaring än att just religionen är starkt inblandad!
/B
Visst har vi kvar saker att förbättra! Bengt var inne på Abrahamsreligioner som ett grundproblem, men det finns andra religioner som är etter värre. Kvinnosynen inom hinduismen är än mer bedrövande. Kvinnor i buddismen..? I det mer sekuläriserade Sverige vet jag inte vad man ska egentligen skylla på.
Din dotter (och du) gör rätt i att inte acceptera sakernas tillstånd.