Strövarkort 2.0

En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Bilder från en utställning

TAVLOR på en utställning är en pianosvit av den ryske tonsättaren Modest Musorgskij. Det är också en platta med den engelska rockgruppen Emerson, Lake & Palmer som kom 1971. Även så är det bilder från vår nyss avslutade utställning på Galleri Fotografi på Hornsgatan i Stockholm. Ett evenemang som vi 4Fotografer själva betecknar som mycket lyckat.

Det var femte gången som vi ställde ut tillsammans, Per-Erik Åström, Krister Kleréus, Alf Johansson och jag. Och förhoppningsvis var det inte den sista.

Från vernissagen förra lördagen till och med nedplockningen i fredags har det varit en strid ström av folk som kommit. Nyfikna, uppmuntrande, diskussionslystna, kunniga, lärda, inspirerande besökare. Det är sånt som stärker en och inspirerar till nya friska tag.

Så tack alla ni som kom - och som köpte - och varmt välkomna åter.

Postat 2023-04-30 11:51 | Läst 365 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vi möts på Galleri Fotografi

Det var 1966. Det var fotbolls-VM i England, som sedermera faktisk lyckades vinna finalen mot Väst-Tyskland med 4-2. Det var också året då jag första gången besökte London.

Fast egentligen visste jag redan det mesta om kungariket och dess huvudstad. För även om jag är uppvuxen med enkanals-tv så fanns det Fem-böcker och tv-serier som Slå 999 till polisen, och dessa var lärorika i sånt som kallades realia på stenåldern.

Jag visste följaktligen hur både brevlådor (röda) och dörrhandtag (runda) såg ut långt innan jag landat på Gatwick. Och dessa kunskaper la sen grunden till min livslånga kärlek som till och med överlevt både Thatcher och Brexit.

Så när det därför blev dags att skildra möten fanns det en del att hitta i London-arkivet. Tyvärr har jag ännu inte kommit dithän att alla tusentals svartvita och färgnegativa, liksom diapositiva bilder digitaliserats. Men det är på gång. (Fingers crossed).

Jag hade ännu inte börjat fotografera 1966, men jag hade en Kodak Instamatic-kamera med mig till London, laddad med Kodachromefilm (!). En bild föreställande en London-bobby från denna rulle, visar jag nu på utställningen Möten, 4fotografers vårshow på Galleri Fotografi på Hornsgatspuckeln.

Besök oss gärna från och med lördag den 22:a april. Klockan 12 slår vi upp portarna och sen fortsätter vi visa upp oss fram till fredag den 28:e.

Postat 2023-04-21 12:48 | Läst 502 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dags för MÖTEN på Galleri Fotografi!

På lördag har vi - Per-Erik Åström, Alf Johansson, Krister Kleréus och jag - Vernissage på Galleri Fotografi, Hornsgatan 42 i Stockholm. 
Vi brukar kalla oss 4fotografer och har ställt ut tillsammans en vecka varje vår under de senaste åren.

Temat för i år är ”Möten” och utställningen pågår mellan 22-28 april.

Vi håller öppet lördag 22 april mellan 12.00-16.00 och även på kvällen från 18.00 på grund av ”Kulturnatten” i Stockholm.

Övriga öppettider är söndag 12.00-16.00. Mån, tis, ons, tors och fredag öppet mellan 12.00-18.00

Du är hjärtligt Välkommen!

Postat 2023-04-18 17:16 | Läst 378 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera