En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Nyliga kort ... 38

Kameran ljuger alltid.

Eller åtminstone den som håller i den. Om jag påstår att det här är en bild från Sahara på en minikaravan kan ingen egentligen säga emot mig. För kortet visar några kameler med ryttare som traskar på led över sanden. Men om jag säger att det är en turistfälla för att få rida kamel i den iranska öknen? Då blir ju inte mitt första påstående sant. Men är det andra det?

Det spelar egentligen ingen roll eftersom det bara är en enkel, lite inställsam bild som det handlar om. Fast för mig har det ändå en viss betydelse eftersom jag var där och tog den. Jag såg gänget på sanddynen och tryckte av några exponeringar. Och jag behöver inte ens tala om att ryttarna var mitt ressällskap och att ritten varade ungefär en halvtimme. Sen for vi tillbaka med vår buss till oasen som vi bodde i.

Det handlar inte om fake news. Bara om enkla, vardagliga fakta. Så lita för allt i världen inte på den som påstår att kameran aldrig ljuger. För han ljuger.

Inlagt 2023-10-24 12:20 | Läst 244 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det är väl så vi "alla" gör. Fota fjärilar i fjärilshuset utan att berätta just det. Fågelfotografering från altanen på grenarna runt fågel mätaren. Ta bort något ur solnedgångs bilden hemma vid datorn så det inte syns att den togs vid en allmän badplats med mycket folk osv

Men å andra sidan...
Svar från goranton 2023-10-25 11:27
Precis! Å andra sidan, vad spelar det för roll? Egentligen?
/Hälsningar Göran