En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Nyliga kort ... 41

Påsken är gul.

Och julen röd. Pingst vit och midsommar grön. Nytillskottet är halloween som givetvis är orange.

Intressant var alla traditioner kommer ifrån. Allhelgona hette det förr och hade ingenting med blod och skräckiga masker att göra. Men så var de där lika plötsligt som en massmördare dyker upp på vita duken. Och snart är det svarta veckan då man ska spendera alla pengar man har på grejer man inte visste man behövde.

Julen är ju en gammal bekant men Alla hjärtans dag är tämligen ny, som superföreteelse i alla fall. Kan inte minnas att vi köpte rosor till våra tjejer i min ungdom. Eller kollade på Mellon, vilket också blivit en ny sorts helg/högtid som går i regnbågens alla färger.

Tro inte att jag klagar, bara konstaterar fakta: Tiden går och allting förändras. Och ingenting. Själv föredrar jag nog semlans dag om den finns. På nyårsdagen brukar man i alla fall kunna köpa årets första.

Inlagt 2023-10-29 11:54 | Läst 261 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Göran.
Du skriver: "intressant var alla traditioner kommer ifrån.
Jag har sett att Halloween ursprungligen var en gammal tradition som engelska och irländska invandrare tog med sig till USA på sin tid. Efter det har trenden spridit sig från USA – väl till stora delar av världen, även här i DK – men det är inget som används här i huset.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från goranton 2023-10-31 16:25
Idag är det ju den 31 oktober, alltså den rätta trick or treat-dagen så vi har laddat upp med en skål godis och väntar på invasionen.
/Hälsningar Göran
Erik Madsen 2023-10-31 17:23
Jo jo om barn kommer och knackar på så får de även godis av oss. Men det ösregnar idag - så nu får vi se :-)
Vänliga hälsningar. Erik.