En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 158. Med den perfekta kameraremmen på Milanos gator

Det kan tyckas tungt och otympligt att traska runt i 30 graders värme med en Canon 6D som verktyg, men med min nya rem, Blackrapid, både skrattade och småsjöng min annars så knarriga rygg. Fick remmen av sonen till födelsedagen och det var verkligen en present som visste var den tog.

Annars har min fototillvaro i mångt och mycket handlat om jakten på den perfekta kameraväskan. Nu har jag äntligen lärt mig att den inte finns. Det finns bara hyfsat snygga kameraväskor för olika bruk och tillfällen.

Men Rapidremmen är perfekt och funkar alltid. Att gå med dryga kilot på axeln och ständigt behöva kompensera snedvikten gör hela ryggraden sned. Men om alltsammans hänger i balans med kameran på sidan, tyngs det inte ner där fram - mer än vad redan kaggen gör. Och då inträffar miraklet att man kan ägna sig åt att tänka och se bild i stället för att oja sig och ropa på naprapaten.

Dessutom är remmens axelkudde en miniförvaring med små praktiska fack för extra batteri och kort. Så vad kan man mer begära? Skulle vara nån annan som bär då. Men då kan man väl lika väl stanna hemma? Här är några fler bilder från helgens smärtfria tripp till Milano.

Inlagt 2014-05-29 09:46 | Läst 2149 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Black Rapidremmen är verkligen smart, har använt den själv i flera år. Irriterande är bara att man inte själv kom på den, en så enkel och egentligen självklar idé.
Svar från goranton 2014-05-29 22:43
Det gäller tyvärr alla stora uppfinningar. Från tändstickan till blyertspennan.
/G
Jag har haft en Leica-rem på M Leican i minst tjugofem år!
Funkar bra! :)

Å din sista bild här är suverän!! Det här e gatufoto!!
/B
Svar från goranton 2014-05-29 22:44
Funkar säkert perfekt för Leican. Mitt problem är ryggen.
/Göran
En sådan rem har jag också skaffat mig. Brusten muskel i axeln och tennisarmbåge höll på ta knäcken på mitt fotande. Men så fick jag remmen och kan bära kameran utan att få ont. Den är toppen. Lött att hiva upp kameran i skjutläge dessutom. Kanske kan få så här fina bilder jag också för en del säger att det inte är kameran som fixar bra bilder.....då måste det väl vara remmen då. ;)
Svar från goranton 2014-05-29 22:46
Självklart är det remmen. Det är därför dom har så bra fotografer på Visingsö. Där plåtar dom ju i grupp, i remmalag.
/Göran
Margareta Cortés 2014-05-29 23:06
Den var bra!
Ibland är jag för tråkig, tänkte bara på din text om remmen när jag kommenterade. Det är ju bilderna som är det viktiga och dina bilder är alltid en fröjd att titta på. I synnerhet den sista bilden är suverän.
Hej Göran, som vanligt, en massa fina svartvita gatufoto . Nummer tre blir min favorit - massor av atmosfär och en fin antydan av romantik.
Jag har också haft Rapid remmen i flera år - fick den från min dotter och svärson. Den är perfket när jag går med två krygstokke och kan "låsa" kameran på baksidan så att den inte svänger fram och tillbaka mot mitt bröst.
Hälsningar från Erk / DK