En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 198. Japan, lite till och några fler

När man rycks med blir man svårstoppad. Eftersom jag inte inom rimlig tid ser någon Japanresa framför mig, fortsätter jag att rota runt i arkivet bland sånt som redan är sett och gjort - och lite annat.

Jag håller just på att ytterligare göda min längtan genom att läsa en fantastisk bok: Geisha, Den hemliga historien om en okänd värld  av den brittiska journalisten Lesley Downer. Boken kom redan för 15 år sen, men det har inte blivit av för mig att läsa den förrän nu.

Att försöka förstå geishornas liv och mening verkar vara ett livstidsprojekt, men det är säkert värt det. Kyoto är själva urkällan för dessa mystiska damer som lever mellan myt och verklighet. Och Kyoto är staden att besöka för alla som intresserar sig för Japan och dess historia.

Inlagt 2015-06-22 11:28 | Läst 1350 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Utmärkt fina bilder! Och Kyoto är både intressant och vackert ( och fult också för den delen) Bodde ett par nätter på ett ryokan, en av mina bättre hotellupplevelser, bla med ett varmt bad upptappat i ett cederträbadkar när jag kom hem i novemberkvällen./ Björn T