En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 225. Vårkänslor eller varför blogga?

Det verkar som att bloggandet är på väg ut. Lundell har lagt ner och nu meddelar också Micke Berg att han lägger av. Synd. Två anledningar till att jag öppnat min dator i ottan är därmed borta.

Visst har väl bloggandet tappat fart, både till innehåll och betydelse. Facebook har ju trängt in i precis alla skrymslen och vrår på gott och ont. Ibland mest ont känns det som.

Fast nu ska vi inte vara stingsliga. Solen skiner från blå himmel idag, jag ska laga vegetarisk lasagne och strax lösa ut bilen från service. Förhoppningsvis knegar den sig igenom besiktningen efter påsk än en gång. Trots att den börjar se lika luggsliten ut som jag.

Men som sagt, vårkänslorna börjar vakna och dom ska inte föraktas. Så krama och pussa, vidrör och pilla på varandra. Både kroppsligen och känslomässigt. Så klarar vi förhoppningsvis alla vinterbakslag som lurar i april. 

Inlagt 2016-03-17 09:00 | Läst 1288 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Alla ser inte lika glada ut att bli kramade på, tänker på damen i fjärde bilden, hon skulle nog bli gladare om hon såg vad som händer bakom ryggen på henne.
Ha en fin vårdag!
Svar från goranton 2016-03-17 10:37
Näe, och ändå var det en härlig vårdag i Barcelona som bilden togs. Fast det kanske var fel kramare, vem vet?
Du bloggar ju fortfarande, så det finns fortfarande anledning att öppna datan :)

Om inte annnat kan du läsa min tråkblogg, eftersom jag bara är inne på dag 16/100, fast det är nog inte inte lika kul innehåll ...
Svar från goranton 2016-03-17 10:35
Nu ska vi inte gå med håven Anders. Jag brukar läsa din blogg med behållning och hoppas få fortsätta med det.
Ha det gott i vårsolen!
Anders F. Eriksson 2016-03-17 12:09
Hehe, man måste ju försöka :)

Jag tror inte att bloggandet generellt minskar, men det går nog i vågor. Mitt bloggande är väldigt upp och ned normalt, och det är bara nu när jag är med i den här bloggutmaningen som jag lyckats få till ett inlägg varje dag (åtminstone hittills). Det är förmodligen likadant för de kändisar som bloggar (i alla fall de som skriver själva och inte har någon PR-människa som bloggar åt dem).
Svar från goranton 2016-03-17 12:57
Var och en sin egen PR-människa.
Anders F. Eriksson 2016-03-17 13:05
Lite så, och eftersom du har så bra bilder att visa behövs ingen annan som berättar hur bra de är.
Fina bilder Göran! Vårvarma på flera sätt! :)
Jovisst har våren kommit, just nu i alla fall! Va nyss ute en timme och sopade ut grus från trottoaren ned på gatan, för sandupptagningsbilen e Pg! Vad gäller bloggandet från Lundell och Berg, så misstänker jag att det kan var träligt med alla kommentaren från folk som inte bloggar, men vill vara med och tycka om sitt ändå!

Fejan kräver nog mindre, båda från användare och mottagare!
Man lägger upp ett klipp eller en bild, och får gillanden!
Men tror inte det skapar några djupare vänrelationer! :)
/B
Svar från goranton 2016-03-17 12:55
Du har nog rätt: dom relationer man har dom har man, oavsett fejan. Vad jag gillade med både Lundell och Berg är att dom inte är rädda att stå för en åsikt. Inte alltid min, men ändå alltid en tankeställare. Det borde fler ta efter. Ha det gott i solen och klappa på Roffe.
Benganbus 2016-03-17 17:38
Håller med dig om Micke Berg i alla fall, för honom läste jag då och då!
Micke har ett frimodigt språk, som säkert retar många som själva inte har den språkförmågan
/B
Skönt att se bilder som visar att livet återvänder efter mörker, kyla och influensa. Fint med beröring tycker jag. Jag sjunger i kör och varje gång vi träffas ger vi varandra en kram. Det är t o m tillåtet att pussas. Det ni :).
Anders F. Eriksson 2016-03-17 13:51
Du får en kram av mig nästa gång du dyker upp på Dagnys (men någon puss blir det inte) :)
pic-tor 2016-03-17 22:01
En kram är OK :).
Svar från goranton 2016-03-17 22:48
Jo, jag tycker att det är alldeles för lite av beröring idag och alldeles för mycket av smartphones i omlopp.
Hej Göran, fina bilder. Det är två anledningar till att jag la ned bloggen. Trots att jag skrivit sedan 2006, tio år och haft i snitt 1000 läsare om dagen och mött mycket kärlek , så ledsnar man på att alltid få skit hela tiden. Det andra är att svensk fotografi har gått in i en slags dekorationsfas, man frågar sig inte längre varför man tar bilder, vad man vill med dom utan det mesta handlar om att sälja, vilket till viss del kommer sig av den fotopolitiska situationen med en stark part, Fotografiska. Jag tror aldrig fotokåren varit så polariserad som nu och jag kan inte hantera vad jag ska skriva om och hur jag ska skriva om det.

Personligen tror jag att det blir en förändring och den kommer när Fotografiska går under, och de sparkar ju verkligen hela tiden undan benen på sig själva just nu. Först då tror jag det kommer att bli ett friskare och lugnare klimat att skriva om fotografi i. Det kanske tar ett år eller två och kanske kommer jag tillbaka med en blogg då.
Svar från goranton 2016-03-17 22:47
Det är möjligt att du har rätt. Är själv tämligen oengagerad i svensk fotografi just nu. Är mer inställd på att leva fullt ut och njuta av stunden. Om den sen är 1/125-del eller ett par dagar under solen och en blå himmel kan kvitta lika. Det var kul att få visa sina bilder på Galleri Korn, men inte på något sätt livsavgörande. Bara att få göra något ihop med några likasinnade smakade bra. Och jag fortsätter nog som jag alltid gjort; att pilla med mitt eget, göra bilder för att det känns gott. Fast jag kommer att sakna din ibland knarriga stämma i gryningen. Ha det gott och lev väl! /Göran.
Benganbus 2016-03-18 21:45
Håller med Mickes analys i stort!
Å Jag vill påstå att också Pictorialismen e tillbaka, eller Gallerixialismen om man vill skoja till det! ;)
Men ytterst få ser det! Eller vet vad det handlar om! De kanske inte e en tillfällighet att Fotografiska och Gallerix ligger bredvid varandra på Plattan! Å Nya Fotografiska hade chansen att göra något annat än att bara vara ett galleri! Man borde ha jobbat bredare och det hade även varit smartare i längden! Även ekonomiskt!
Men det tåget har gått....
/B