Longing for Home!

Angående Djurparks djur, så ser jag deras längtan till en helt annan tillvaro. Jag gillar inte att gå på Zoo, gjorde dock det för ett sex  år sedan när jag var i Jackson. En ljusglimt var dock elefanten som såg ut att trivas. Men jag tror nog att den oxo ville "hem" om den kunnat välja. Kanske det är en del av varför jag älskar Måsar. De är fria, flyger dit de vill och mat hittar de var de än letar.

Inlagt 2013-04-25 18:09 | Läst 9206 ggr. | Permalink

"Men Agneta! Du har verkligen fångat "hemlängtanbilder"! Jag blir riktigt berörd. Har under många år haft starkt kluvna känslor vad det gäller djurparker. Besöker dem ibland för barnens skull...men vissa djur kan jag bara inte närma mig med gott samvete - som gorillorna på Kolmården. Deras blickar gör alldeles för ont i mig. Fint och gripande, både i text och bild! Ha det fint/ Elisabeth"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trodde det var du som längtade hem...:)
Inte kul när de stänger in djuren i djurparker. Har sett skrämmande exempel på små burar och trånga utrymmen för dem. Mest beklämd blir jag då jag ser isbjörnar i djurpark. De är vandrare och borde få vandra fritt.
Svar från Agneta Viklund 2013-04-26 05:57
Jo, jag längtar hem jag med:)
Jag håller med dig, det är hemskt att ha djur som vandrar, inhängnade, de bara går runt runt innanför sina stängsel och vill därifrån. Ja människan är knepig minsann:)
Tack för din feedback och kul att du kikade in:)
Jag är också väldig kluven till detta med djurparker, men ibland har vi människor förstört deras naturliga miljö och jagat dem så hårt att det kan vara enda chansen för deras överlevnad. Vilket är ännu mera tragiskt. Titta bara vilket liv det är om några få vargar och om de skall få leva här hemma.
-affe
Svar från Agneta Viklund 2013-04-26 06:05
Alf, jag håller helt med dig där, tragiskt var ordet. Och vargarna som de tror att de kan flytta, de vandrar bara tillbaka till dit där de vill vara. När ska människan lära sig leva med naturen och inte tvinga naturen? Just detta att vi är en del av naturen ger juoss inte rätten att fördärva andra som lever i naturen.
Tack för din kommentar:)
Men Agneta! Du har verkligen fångat "hemlängtanbilder"! Jag blir riktigt berörd. Har under många år haft starkt kluvna känslor vad det gäller djurparker. Besöker dem ibland för barnens skull...men vissa djur kan jag bara inte närma mig med gott samvete - som gorillorna på Kolmården. Deras blickar gör alldeles för ont i mig. Fint och gripande, både i text och bild! Ha det fint/ Elisabeth
Svar från Agneta Viklund 2013-04-26 06:07
Tack snälla du för dina fina ord:)
Ha det fint du med:)