Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Porträtt med vitntage-glas

Tre bilder på Arvid och Emil, åtta och tio år. Det var full spontanlek vid vårt torp i Värmland när de fick stanna till en stund. Manuell fokus med kort skärpedjup kräver lite längre arbetsflöde innan bilden sitter. Bilderna är tagna med en Fujifilm X-T3 bestyckad med ett Revuenon 55mm f/1.4 på full öppning. Klassisk vintage-bokeh som jag tycker separerar objekt och bakgrund på ett häftigt sätt.

(klicka för bästa upplösning)

Inlagt 2019-05-05 21:23 | Läst 2076 ggr. | Permalink

"Fint! Och visst är det trevligt med ett lite långsammare arbetssätt ibland. Plåtar själv gärna porträtt med en äldre Nikkor 50/1,4. På något sätt ökar det koncentrationen mellan fotograf och den porträtterade när man dubbelkollar skärpan. Men det kan vara ett litet mått av inbillning från min sida :)"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fint! Och visst är det trevligt med ett lite långsammare arbetssätt ibland. Plåtar själv gärna porträtt med en äldre Nikkor 50/1,4. På något sätt ökar det koncentrationen mellan fotograf och den porträtterade när man dubbelkollar skärpan. Men det kan vara ett litet mått av inbillning från min sida :)
Svar från Erik Birgerson 2019-05-19 13:59
Tack för din kommentar! Håller helt klart med om att det ökar koncentrationen. Varje bild kräver mer tid och omsorg, speciellt när skärpedjupet är litet. //Erik
..och när farsan tog för lång tid på sig gick det inte att hålla sig längre, snyggt och trevliga bilder.
Mv/Gunte..
Svar från Erik Birgerson 2019-05-19 13:59
Precis så var det :) Tack för din kommentar! //Erik