En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

10 år på Fotosidan går snabbt

Det är knappt så jag tror det är sant, men för 10 år sen så släppte vi ut Fotosidan.se. Det hela startade året innan i en mysig, men trång och jättevarm, lokal i Gamla Stan.

Jag kommer inte ihåg exakt hur kontakten skedde men jag fick jobbet som projektledare för en sajt som heter Utsidan.se. Utsidan hade lyckats få en påse pengar med riskkapital och de hade planer om en pan-europeisk friluftssajt med bland annat webbhandel av friluftsprodukter. Vi var väl som mest ett tiotal anställda (drift, utvecklare, butiksansvarig, redaktion, etc) och vi var i princip i mål när det hela i elfte timmen stoppades.

Det visade sig att hela internetboomen precis hade blommat ut och riskkapitalfirman inte längre ville skjuta till den lovade påsen med pengar. Det innebar att pengarna direkt tog slut, beställda saker kunde inte levereras och vi fick sparken.

Men vi var ett bra gäng och ganska snart så hade jag och två till (Erik och Christer) spunnit vidare på communityidéen och snabbt byggt ihop grunden för Fotosidan.se. Det var forum, länksamling (väldigt hett på den tiden), artiklar (som jag under ett par dagar snabbt skrev ihop för att det skulle finnas något att läsa), och sen då grundstommen att kunna ladda upp en bild som andra medlemmar skulle kunna kommentera.

Vi kändes oss väldigt stressade under våren för vi var ganska säkra på att någon annan hade exakt samma idé som oss. Så så fort vi bara ansåg oss klara så släppte vi sajten. Officiellt får det vara den 12 juni för då skrev vi Välkommen-nyheten. De artiklar som jag skrev då känns så här i efterhand otroligt "skämmiga" att visa upp (och jag har tagit bort en del faktiskt), men man kunde läsa om "Så här skannar du dina bilder för skärmen" (ganska typiskt för den tiden. Digitalt hade så smått börja komma, men film var fortfarande det som gällde), "Att packa och bära utrustning" (borde nästan hålla än), "Att sortera diabilder" (känns inte så aktuellt och ganska pinsam att läsa) mm.

Erik var formgivare så han satte den första formen. Självklart byggde menyn på en filmrulle-lik form.



Så här såg det ut i juli 2001. Ganska lik i uppbyggnad som idag. Största skillnaden är storleken. Om jag inte minns så var skärmarnas upplösning som regel 800x640 pixlar på den tiden. Vill du se utvecklingen så kika via waybackmachine.com

Vår första mässa var ganska episk. Då hade vi inga pengar i kassan så då tältade vi utanför mässan i Jönköping.

En väl bevarad hemlighet är att första årets vinst (ca 25.000) helt gick åt till att betala en fotograf vars PDF vi djuplänkat till på Canon.se sajt. Han tyckte vi hade publicerat hans bilder och vi fattade ingenting. Vi hade skrivit en nyhet om honom och länkat till hans sponsor-PDF på Canonssajt. Men när fotografen och fotografens jurist hotade oss med stor och dyr rättsprocess så såg vi ingen annan utväg än att betala, för vi som var en fotosajt måste ju stå på fotografens sida. Det blev en dyrköpt läxa.

Vi hade tänkt ha ett kalas nu under juni, men istället så satsade vi tid och pengar på vår sommarutställningen på Galleri Kontrast. Men vi skall verkligen försöka få till ett litet kalas under hösten.

Tack alla medlemmar som gjort sidan till vad den är. Vi har skapat lite verktyg men utan medlemmar så blir det ju inget. I princip så har vi växt med 1500 medlemmar per månad sen starten. Ni kan själva lista ut vilket medlemsnummer ni har. Kika uppe i adressfältet när ni tittar på en medlem. Se tex http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=1005 som är min adress. Jag är medlem nummer 5. Första medlemmen är Christer på 1000. Jag har aldrig lyckats förstå hur mina kompisar Niclas och Nisse lyckades smita in emellan. Flera av er som var med från starten finns fortfarande kvar. Jag såg tex ett blogginlägg från Margareta Cortes. Sture Björnson får jag allt nämna också då han bjöd oss på bullar i montern på fotomässan de första 3-4 åren. Tack för det! Det finns massor med spännande saker som jag borde plocka fram men det blir för långrandigt. Vi borde nog göra en 10-års jubileumbok där vi kunde summera allt. Inte minst alla spännande forumtrådar huruvida digitalt är något som är fluga eller inte. Eller alla underbara bilder och kommentarer som snurrat genom våra servrar.

Så slutligen! Grattis till er och grattis till oss!

Inlagt 2011-06-14 16:07 | Läst 8777 ggr. | Permalink
Grattis Fotosidan!

Jag har bara varit med i tre år - men glad att jag hittade hit - finns en massa att lära här och bli inspirerad av.


Lycka till med de kommande hundra åren eller så.... :-)
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:38
100 år. Får se om vi lever då :)
Instämmer! Ett stort grattis!
Fotosidan.se tycker jag är den bästa svenska siten.
En kombination av innehållet, foruminlägg från medlemmar, bilderna och köp/sälj-avdelningen.

Hoppas få gratta er igen på 20-årsdagen också!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:38
Vi tycker också det är en grym sajt :)
Grattis Fotosidan! :)
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:38
Tackar Elin! :)
Vad roligt! Grattis till er!

Jag är medlem sedan 2001-08-09. Shit vad tiden går fort....!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:42
Tack Calle. Du är helt klart en av de som borde nämnts. Calle bidrog med ett par episka artiklar inom studiofoto som tog Fotosidan till nya höjder: http://www.fotosidan.se/cldoc/blixtljus-och-modellfoto.htm. Artiklarna har lästs av ca 45.000 unika besökare sen 2001-10-20. Stort tack Calle!!
PMD 2011-06-15 02:23
Ha! Du lyckade få medlemsnummer 1337.
(Egentligen är det väl 337, men 1337 är ju roligare.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Leet
:-)
Grattis! Tiden går för fort...
Mvh // Medlem 488 =)
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:59
..när man har kul! :)
Anderzon 2011-06-15 11:03
Absolut =) Satt och gick igenom vilken utrustning man köpt/sålt här... shit! Man har ju avverkat lite grejjer de senaste 15åren! Fortfarande en toppensida!
Grattis!

12 juni är en bra födelsedag ;-)

Lycka till i fortsättningen!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:58
Tackar tackar! :)
Kul det här, jag kom hit 2003, å jag tror det va nå'n kompis som berättade om Fotosidan...
Å nu e jag här, å det har varit mycket givande under åren!
Å jag plockar ut de bitar som passar mig!
Å det funkar utmärkt!

Så de e bara att tacka för den här fina grejen ni gjort, och ett stort grattis!
/Bengan
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 20:59
Grattis själv!
Det var väl ett trevligt litet inlägg. Lite synd bara med alltför många stavfel och andra konstigheter. Ett tips är att Fotosidans artikelskribenter låter sina artiklar kontrolleras av ett stavningsprogram innan texterna läggs ut.

I all vänlighet.
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 17:36
Det har jag gjort men hittade inget.
Stort Grattis, och tack för allt jobb ni lägger ner på ¨Sidan¨

/Janne Höglund
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:01
Tack själv Janne! För ni som inte vet så körde vi ett antal välfyllda studiokurser i tidernas begynnelse. Detta i samarbete med Aifo. Sen tog Janne över dessa och lyfte dem till nya nivåer. Jag vet inte hur många tusen som nu gått igenom Jannes kurser :)
Grattis FS! 2003 snubblade jag in här..

Hur tolkar man ID=26434? :)
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 18:47
Det är medlem nr 26434 - 1000 = 25434. :)
GRATTIS . har varit medlem i knappt ett ÅR - men vilken glädje och lycka ni ger mej .Det är som en stor - FOTOKLUBB . Ha det bra i Framtiden önskar Krillan 54 .
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:02
Tack själv!
Grattis själv David och kollegor till ett jättefint jobb!!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:04
Vi bugar och bockar!
"Vi har väl som mest ett tiotal"

ska vara: Vi var väl som mest ett tiotal

"Det innebar att pengarna slut direkt"

ska vara: Det innebar att pengarna tog slut direkt

"beställda saker kunde levereras"

ska nog vara: beställda saker kunde inte levereras

"Vi kändes oss"

ska vara: Vi kände oss

"Så så fort"

Ska vara: Så fort

"Om jag inte minns så"

Ska vara: Om jag inte minns fel så

............................

Finns mer, men jag nöjer mig med detta.
Benganbus 2011-06-14 20:12
Tack för det här inlägget Ragnar!
Det var en höjdare! ;)
Tack ännu en gång!
Ha det lika bra i fortsättningen! ;) :)
Mvh från Bengan
froderberg 2011-06-14 22:08
Att en del ord kom i ordning får jag ta på mig. Jag gick in och ändrade lite forumuleringar i Davids text men råkade röra till det så att en del ord kom fel eller fattades.
Men att använda ett stavningsprogram som du föreslog hade ju inte hjälp.

Jag håller med Kajsa att man bör låta bli att påpeka språkbrister i kommentarsfältet. Det ger inte övriga läsare något. Fotosidan har en mejlfunktion och i de vanliga artiklarna finns en länk "rätta artikel".
Stort "Grattis" till er alla, jag är bara 9, men 68 på riktigt!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:05
Topp 100 :) Det kan inte ha varit många dagar efter vi öppnade. Hittade du oss via en fotoklubb?
lasse.boberg 2011-06-14 21:33
Jag och Fredrik (vår son) reste till Jönköping våren 2002, för att kolla på Fotomässan och jag blev imponerad av er information, så jag registrerade mig ganska omgående när jag kom hem från en resa till Island i början av Oktober samma år!
Grattis till ett decennium!
Jag har varit medlem sedan -05, har alltid gillat sidan, artiklarna och framför allt bilderna. Det är en bra sajt och lite av ett unikum. Att ha varit på nätet så länge, vidareutvecklat och förfinat meningen med närvaron gör er unika tycker jag.
Numera är jag inte en betalande medlem, har varit men har de senaste året har jag blivit riktigt irriterad på medlemmarnas attityd. Det finns inte en artikel som inte har något gnälligt, spydigt, grinigt inlägg. Fullständigt onödigt och mot bättre vetande känns det som. Precis som i denna artikel. Så klart att en språkpolis ska komma och flika in hur “artikelskribenter bör låta sina artiklar kontrolleras av ett stavningsprogram” – bah! Fullständigt onödigt! Om nu Ragnar Blomfeldt stör sig så mycket på det skrivna språket i artikeln, skicka då ett direkt meddelande till artikelförfattaren och påpeka detsamma.
Så nej, Fotosidan får dessvärre inte mig som betalande medlem på ett tag, kanske ändras tonen med tiden att bli mer generös, mer öppen och mer förstående för allt arbete som ligger bakom att bedriva den här typen av tjänst.
Säger bara – keep up the good work! Ni gör en bra sajt, fortsätt med det!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:05
Tack Kajsa! Det värmer!
light 2011-06-14 21:33
Kajsa: "... har varit men har de senaste året har jag blivit riktigt irriterad på medlemmarnas attityd.

Ska vara: har varit men har de senaste åren blivit riktigt irriterad på medlemmarnas attityd.

Eller: har varit men har det senaste året blivit riktigt irriterad på medlemmarnas attityd.
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:46
Ragnar. Tack för initial feedback, men nu räcker det. Så sluta genast.
Vad i helskotta! om 4dagar har jag varit medlem i 7år, hur gick det till?

Grattis!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:06
Ja hur gick det till? :)
harryett 2011-06-14 21:20
känner igen skämmigheten btw.. kan hitta mina gamla kommentarer och foruminlägg och undrar så här i efterhand vad i helskotta jag tänkte haha
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:55
Jadu. Finns mycket tokigt jag sagt :)
Grattis! Och jag är medlem 842 och har varit med i 10 år. :-)
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:07
Grattis själv! Ps gillade ditt omslag på Sfoto för något år sen! Stunsigt!
Kul, grattis - och tack för 10 fylliga och engagerande år! Knappt man vågar fundera på hur mycket tid man 'brännt' på Fotosidan.. Vill minnas att en av de första artiklarna lärde mig hur man gör de grundläggande nivåjusteringarna i en bild - det blev mina första fumlande steg i bilbehandlingens värld.

Per, medlem nr 56 alltså, sen 21 juni 2001!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:10
Tack Per. Din feedback har utvecklat både mig och sajten! Tror vi möts i ett antal forumtrådar. :) När jag kollar din profilbild så får jag alltid för mig att du står i en flygarjacka, men sen ser jag att det är landskapsbild.
Vad roligt att 10 år har gått! Kul att vara med här och grattis!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:10
Tackar tackar!
Grattis, riktigt kul att läsa. Jag har varit med sedan 2003 och dagen till ära borde ni göra om sidan till exakt hur den såg ut för 10 år sen. Men kanske mer än en tanke än tekniskt genomförbart :)
Lycka till i framtiden, ni har kommit riktigt långt redan och det ska bli kul att se hur den fortsätter utvecklas.
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:11
Grymt bra idé! Vi borde faktiskt testa det!
Tack Fotosidan och GRATTIS till era 10år:-)
Fantastiskt med en sajt som denna, där vanliga amatörer blandat med proffs kan få sina foton iaktagna och kommenterade....jätteroligt tycker jag och det ger mig mycket glädje och inspiration:-)
Jag tittar på det jag vill titta på, jag skriver kommentarer där jag känner att jag vill skriva något, bloggar lite ibland och läser lite andras bloggar som roar mig, jag har mina favoriter som jag har lite mer koll på och jag blir så oerhört glad när någon tyckt, tänkt och skriver något på mina bilder eller i min blogg:-) Jag lär mig något nytt varje dag:-)
Så tack Fotosidan och Lycka till i fortsättningen:-)
/// Monika
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:43
Kul att höra!
Grattis FS!

Själv har jag nioårsdag på FS i dag - attans vad tiden går.

/afe
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:44
Nio år inte illa :) Och du har ju hängt en hel del i vår monter på mässorna :)
Anders F. Eriksson 2011-06-15 13:28
Hela poängen med att gå på fotomässa ÄR ju att hänga i er monter :)
Stort grattis,
ni gör ett jättejobb och det blir bara bättre med åren!
/Peter
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:45
Tackar! Vi vill ju verkligen utveckla sajten med tiden!
Ett stort Grattis o tack för en underbar, lärorik site...Mvh Lillemor
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:49
Tackar tackar! :)
Grattis på tioårsdagen Fotosidan!

(Fast inte förrän nu förstår jag att Fotosidan var så alldeles nyfödd när jag hittade hit, bara en vecka efter starten ju)
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:48
Tackar! En till topp 100 medlem :)
Den sidan jag surfar absolut mest på, både med mobilen på jobbet och datorn hemma är FS. Jag tycker det är en av dom bästa fotossidor som finns, ja en av dom bästa rent allmänt faktiskt.
Tack för alla dessa år, och vi måste hjälpas åt att se till att sidan kan leva kvar i minst tio år till.
Mvh Reino
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:49
Tackar! Vi har många gånger hört att vi är lite beroendeframkallande. Vi tycker att det beroende är ett bra beroende.
Får säga grattis till en grym sajt som gett mig grymt med inspiration, idéer o vänner för livet, för att inte tala om allt som hände med mina flugbilder p.g.a fotosidan.
Tack vare er sitter jag just nu vid mailen o väntar på en intervju ska dimpa ner som jag ska göra med en tidning från Nederländerna eftersom min flugbok släpps där senare i år! :) Tackar o grattis! :)

Magnus
Svar från David Elmfeldt 2011-06-14 21:57
Tack själv! Ni kanske inte vet det, men Magnus flugbilder gjorde att trafiken peakade något otroligt under ett par dagar. Vi fattade inte var det var tills vi förstod att flugalbumet hade börjat spridas på internet! Att det sen blev en bok är ju helt sanslöst! :)
Grattis och stort tack för de 10 åren! Jag har haft fotosidan som startsida sedan jag blev medlem.

Vill minnas att det fanns en svensk sida som försökte samma koncept något halvår innan fotosidan, tror att det var pixelarea.com, Där häckade jag ett tag men när fotosidan dök upp var slaget över för deras del.

/Medlem 317
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:01
Ah. Missade helt pixelarea. :)
Grattis till 10 år! Är ny medlem sedan 1 månad och tycker verkligen ni har skapat en kanonsite för fotoinstresserade! Keep up the good work!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:02
Välkommen! :)
GRATTIS Fotosidan!
En otroligt inspirerande sajt som lärt mig mycket, och vilka goa människor man lärt känna här!
Dessvärre tycker jag det börjar bli fler och fler "självskrivna besserwissrar" här, vill gärna efterlysa lite mer sympati och empati... alla har vi varit nybörjare någon gång, något att hålla i minnet kanske?! Men, vi väljer ju själva vad vi vill läsa, och vad vi vill hoppa över! :) Helt klart beroendeframkallande, i alla fall! Och en sida som blir vad vi gör den till. GRATTIS till oss! :)
Hälsn. Ulrika
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:04
Helt rätt Ulrika! Grattis!! :)
Ja, jisses... Känns inte som så länge sedan man reggade sig här inne (augusti 2001). Har sett massor med fina bilder och läst många intressanta och lärorika artiklar sedan dess. Skrivit en själv, faktiskt. :-)

Jag är inte lika aktiv vad gäller bilder och forum här nu som de första fem-sex åren, men tittar in regelbundet för att läsa nyheter och annat.

Ni gör ett kanonjobb med sajten, och jag hoppas också få gratta er på 20-årsdagen! :-)

Mvh Fredrik
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:04
Fredrik Beskow är också ett namn som jag kommer ihåg från fornstora dar :)
Grattis till er som utvecklat Fotosidan till vad den är idag, väldigt bra gjort!
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:11
Bugar och bockar!
Grattis! tiden springer verkligen iväg, Hmm! Utsidan borde väl oxå ha 10 års jubileum eller var den tidigare?

//Bo
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:12
Utsidan ja. Det är Christers baby. Tror den kan vara 13-14 år. Den startade som någon maillista om jag inte minns fel.
Christer Lindh 2011-06-15 12:18
Här är Utsidans 10-årstext
http://www.utsidan.se/cldoc/utsidan-10-ar.htm

Utsidan passerade 15 år utan större festligheter - men laddar för 20-årsjubileumet 2015
Gratulerar kära gamla vännen Fotosidan!

Vad vore fotograferandet om man inte fick visa sina alster och inspireras av andras?
Det är inte många dagar som jag i n t e tittat in och med tiden har det blivit en del besök eftersom mitt medlemsnummer är 1050, medlem nr 50 då om jag fattat rätt - ett lågt, jämt och bra tal som man har anledning att yvas över en smula under dessa jubileumsdagar.

Lycka till framöver!
önskar
Ragnar Nyberg i Gagnef
Stort Grattis! Tack så mycket till er alla för allt jobb ni lagt ner på sidan och ständigt utvecklat den! Själv gick jag med efter att jag köpt min första systemkamera 2004, och har nog nästan varit inne på sidan varje dag sedan dess =) Stort tack till alla medlemmar också, hade inte varit där jag är idag utan alla inspirerande bilder, generös och klok bildkritik samt tips o trix genom alla forumtrådar!

Ser verkligen fram emot att få köpa och läsa jubileumsboken!

Ses på höstkalaset :)

mvh johan
Hej grabbarna och Stort Grattis till 10 år!
Idag 165 000 medlemmar, sanslöst! Det måste ju bero på något!
För att vi är så bra, månntro?
Minns att jag frågade ordf. för Rifo efter c:a 5 år om han visste vad Fotosidan var? Nej se det hade han inte en aning om! Nu är han inte med på banan längre, tyvärr.
Annars hade han också varit medlem!
Det har varit en lärorik resa på den långa färden! Precis som Du skriver, David, litet töntigt och amatörmässigt!
Kan idag avslöja och erkänna: Du hade rätt, mina bilder var allt litet suddiga. Men vad då?
Man var ju inte bättre!
Gläds idag över den utveckling, man med Fotosidans hjälp, fått gå igenom! Inte minst på kamerafronten! Är väl inne på min femte digitalkamera nu?
I februari skrev Magnus om en Sony Cyper-shot DSC-HX100 V. Insåg direkt att den skulle jag bara ha! Och efter naturliga leveransförseningar från Japan, sitter jag med en tingest i min hand som berikar mitt vardagsliv helt otroligt! Kunde jag, så skulle jag ångra att jag passerat 70-gränsen!
Har väl aldrig producerat så mycket klassbilder som under senare år. Specialiserat mig bl a på kyrkorna i Skara Stift (jo det är sant!) med resultat att en bok i ämnet är under produktion.
Såvisst jobbar jag vidare i det tysta! Syns inte så mycket på FS numera men följer ändå resan varje dag! Och hoppas så få göra många år till!

Än en gång: TACK och stort GRATTIS!

PS är det Magnus som inte kan stava mitt efternamn rätt? DS
FS är en av de få sidor som jag besöker varje dag! Forumet är av världsklass precis som sidan i övrigt. Grymt bra jobbat; fortsätt så här!
Stort grattis till redaktion och initiativtagare!

Fotosidan har verkligen berikat mitt liv och jag vågar påstå att ni fått betyda väldigt mycket för fotografin i Sverige - jag ser fram emot de kommande tio åren!

/Johan E
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:01
Tack själv Johan! Din blogg har ju varit intressant att följa!
Ja, 10 år går snabbt. Jag har varit medlem sen augusti 2001. Jag har lärt mig massor här på FS under mina år som medlem. Nu är jag inte lika aktiv längre, FS känns lite för stort för mig nu, men jag vill ändå vara kvar som medlem.
Tänk så bra det var i början, bara ett bildgalleri att hålla reda på :)

Men allt måste ju gå framåt och utvecklingen inom digitalfotografin går också väldigt snabbt.

Jag tackar för en bra och lärorik sida och Grattis till de första 10 åren!
Mvh Ulla
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 12:00
Jo det går såklart uppe och ner. "Storheten" har vi försökt tacka genom grupperna som skall kunna ge ett krypin till medlemmarna.
Grattis Fotosidan!

Tog ett bra tag innan jag gick med eftersom jag inte hade någon digitalkamera på den tiden. En liten (och dyr) kompaktkamera ändrade på det hela. Fotosidan har gett mig mycket ifråga om bildtänkande och min utveckling som fotograf. Forumet med alla skribenter besitter en kunskapsbank som slår det mesta. Så ett grattis till oss också!

Stort tack/Sven
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 11:59
Jo forumet är oslagbart!
Grattis!

Det har varit väldigt roligt att följa fotosidan under ganska lång tid. Grattis till en stor framgång i fotosverige och tack för många lärorika, skojiga och engagerande stunder framför datorn!

Fredrik Persson 1870
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 11:59
tackar tackar!
Man får gratulera!

Mina tre år som medlem har gått med blixtens hastighet. Jag har hunnit köpa hus, bli pappa och fylla 30.
Som med allt annat har Fotosidan blivit bättre på vissa områden och sämre på andra. Att medlemmarna blir fler och fler är jätteroligt! Hoppas att Fotosidan fortsätter utveckla sig de närmsta åren så att den även i fortsättningen kan ståta med att vara en av Sveriges bästa sajter, alla kategorier.

Medlem nummer: 118534 En hel del som hittade hit innan mig....
Svar från David Elmfeldt 2011-06-15 11:58
Anders, för mig: hus, barn och fylla 40 :) Stort tack!
Man får be att få gratulera! Jag minns fortfarande 2007 och jag hade hyfsat nyligen skaffat min första digitala systemkamera och höll som bäst på med bilder till den inofficiella fototävlingen på dåvarande arbetsplatsen. Arrangören av tävlingen tipsade om Fotosidan och han tyckte att jag borde bli medlem och jag tyckte bara "Åh nej, inte ett Foto.Ifokus till, klubben för inbördes beundran all over again", men för att få tyst på honom skaffade jag ett konto och ju mer jag sedan kollade runt desto mer gillade jag Fotosidan.

Nu när man fyra och ett halvt år senare tittar tillbaka så ser man ju i sitt galleri att man utvecklats men framför allt ser man på antalet bilder som strömmar in varje dygn att Fotosidan växt explosionsartat och jag tipsar alla jag träffar på som fotograferar, proffs som amatör, att skaffa ett konto.

Hipp hurra för en underbar sida och hoppas på tio år till (till att börja med! ;-P )
/Magnus Clarén
Grattis,

Jag är tydligen medlem nr 33.

Mvh

Håkan
Grattis! Jag är bosatt i Japan sedan många år, men hänger här varje dag:)
Tack för ert storartade jobb genom åren. Jag loggade in första gången 26 augusti 2001 och gillade upplägget direkt. Tyvärr har tiden för fotografering krympt i konkurrens med andra intressen men det kommer och går.

Heja på och fortsätt som ni gör.

Mattias
Har varit medlem sedan 2002 och det är helt omöjligt att komma ihåg hur jag kom i kontakt med sidan. Men är det verkligen så stor skillnad på sidan nu och då? Förutom film eller digitalt frågan...
Grattis till en lyckad site och jag hoppas att den kommer att leva kvar länge.
/Jonas
Grattis! Ni har lyckats göra en bra website med mycket användbart.

Jag snubblade in här för drygt 3 år sedan då jag hade bestämt mig att skaffa systemkamera och letade vitt och brett på webben efter information, någon av alla sökträffar jag kollade upp ledde mig hit.
Grattis till en mycket bra sait, snyggt jobbat
//Bengt.