En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bättre tester och artiklar

Vi arbetar kontinuerligt för att ge er besökare en bra upplevelse när man besökar Fotosidan. Efter sommaren har vi sett över mallarna för tester och artiklar.

Vi har dels släppt en mall för artiklar där vi vill att bilderna skall kunna ta mycket plats. Bilderna ligger där stort och artikeln är extra ren utan reklam och repeterande artiklar under. Exempel på det är På tur med Nikon D7500 och resetips-artikeln Gatufoto i New York.

Idag har vi också släppt en liten men mycket effektiv funktion som vi kommer använda i våra testartiklar. Ofta så jämför man olika saker i testerna och det kan vara skärpa, omfång, exponeringar mm och vi har nyttjar ny teknik för att visa två jämförelsebilder extra effektivt genom att bilderna ligger ovanpå varandra och med en slajder så kan man se skillnaden mellan de två bilderna. I vårt test med Sony A9 kan du se ett bra exempel på hur vi kommer använda detta.

Inlagt 2017-09-12 10:10 | Läst 2524 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Riktigt bra
Det hade varit bättre med bättre artiklar och snyggare tester
Svar från David Elmfeldt   2017-09-12 18:13
Nu var du lite fyndig! Trendbrott?
Alltid roligt med lite ny teknik som bidra till ökad kunskap!
Jag har en annan fråga som kanske inte passar här men ändock!
Jag skulle vilja ta upp hur stående bloggbilder visas i "löpsedeln". De blir groteskt stora och upplösningen blir dålig om man håller sig till pixlar runt 350x500. I bloggen blir de visade med en bättre kvalité. Är det något som kan justeras till eller skall det vara en specifik storlek på stående bilder för att de skall visas med respektabel kvalité i "löpsedeln"?
/MA
Svar från David Elmfeldt   2017-09-12 18:13
Mats Axelsson   2017-09-12 22:50
Ja kolla mitt senaste inlägg så förstår du vad jag menar!
Vimmel och vardag!
Kan vi inte få samma möjlighet till större bilder i bloggarna? :D