En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Konsten att bli spärrad på Facebook

När jag skulle gå in på Facebook igår så möttes jag av inloggningsrutan. Märkligt, och väl inne så meddelar Facebook att jag publicerat något så hemskt att de måste spärra mig i tre dagar. 

Det är helt omöjligt att fatta vad det är för något jag publicerat och som Mark inte gillar,  för bilden de visar i mobilen säger nada. Dessutom har jag inte publicerat något sen långt innan sommaren så det hela känns märkligt. Jag kollade även om det var någon bild i artikel från Fotosidan som gjorde att Facebook satte i halsen. Icke! Så jag var rätt förbryllad.

Men nu precis så förstod jag. Det var Nils Bergkvist blogginlägg som vi autopublicerar på vår Facebooksida Fotosidan bloggar som var anledning. Ursäkta ironin men visst är det en upprörande bild!? 

Facebooks regelverk är fullständigt obegripligt. Den ena vidrigheten efter den andra kan man hitta men ett naket bröst och man får genast smäll på fingrarna. 

Inlagt 2017-10-12 14:39 | Läst 1765 ggr. | Permalink
Ett naket bröst går inte - men ett genomskjutet går bra. så är det med den bigotta amerikanska sexualpaniken. Självklart är jag inte med på Facebook.
Svar från David Elmfeldt   2017-10-12 21:09
Exakt. Hade det inte varit för att Facebook tyvärr är en viktigt spelare när det gäller trafik (från Fotosidan sida) så hade jag lagt ner helt.
Vilken tur att man inte är med på 'det där Facebook' som Aschberg brukade säga i Radio 1 för några år sen..
Hälsn!
Haha ja jisses!
Autopublicerar fs alla bloggar på Facebook?

Jag kan tänka mig att publicera här på civiliserade fs men inte på Facebook.
Svar från David Elmfeldt   2017-10-12 21:03
Vi postar en länk till blogginläggen (inte inlägget). Facebook använder en bild som förhandsvisning tillsammans med länken. Ungefär som vår blogglista ser ut. Läs mer här. https://www.fotosidan.se/blogs/flatljus/ny-facebook-sida-for-alla-blogginlagg.htm
Ursäkta, det var inte meningen. Ja vad ska man säga? Men då har någon anmält? Dom publicerar djurplågeri med folk som skär öronen av hundar, ja faen i helvete vet vad. Och det var tydligen några som gillade IS och gjorde detta som ett hot mot alla som är emot islam. Inga problem med sånt.
Svar från David Elmfeldt   2017-10-12 21:06
Ingen som har anmält utan Facebook har någon algoritm som känner igen hud och bröstvårtor och de bilderna blir väl automatiskt flaggade. Kanske någon människa tittar eller så är det helt automatiskt.
Nils Bergqvist   2017-10-12 22:04
Fick för mig att det måste anmälas eller komma till deras kännedom på något sätt, men eftersom de reagerar så snabbt på sånt här måste det väl vara något som sker per automatik? Hoppas att fotosidans bloggar kan komma tillbaka på fb, du får väl förklara vad som skett och sen får man väl sätta kryss över bröstvårtorna nästa gång. Eller lägga in en bild före som inte innehåller något "oanständigt".
Är det inte dags att söka alternativ till FB innan det blir helt synonymt med internet? För många är det det och det är FB´s mål, allt ska finnas där, bankärenden, butiker, fotosidan.se och allt annat. Styrt av amerikanska dubbelmoralister, har aldrig gillat skiten.
Svar från David Elmfeldt   2017-10-13 15:05
I wish. Tyvärr har Fejjan fått en för dominerande ställning. Men man ser också att många publicister som gått all-in på Facebook insett att det är helt fel att lämna över alla användare/data/producerat material till Facebook och börjar backa ur.