Så kan det gå när du provar pluss eller minus på din nya Fuji XE1

Idag  strax före tre, testade jag min nya Fuji Xe  ett på¨Hornsgatan. Jag ville se hur kameran klarade den ljusa Skylten Dovas, mot den redan lite mörka hornsgatan., När jag sen sakta går vidare och kollar bilden. Dyker en ung man upp, och sätter upp sin ena en hand rakt mot mitt ansikte, och skriker.

-Stanna! stop, jag ringer polisen-Vad är det frågan om ? säger jag.

Du har fotograferat min dotter, det är förbjudet.-- Jag vet inte att jag har fotograferat din dotter ,och har jag det så är det faktiskt tillåtet på allmänn plats.

-Jag ringer polisen,sa han igen.-Ja gör det sa jag.

 Och efter tjugo minuter komm polisen.En av dem ville tala med mig och den andre med Fadern.

Efter jag förklarat, och visat dagens bilder, och slutligen bilden som hade upprört Fadern, sa polisen-Men det här är ju ingenting- Nej,  svarade jag- Men kunde du inte visa bilden Frågade han- Normalt hade jag självklart gjort det svarade jag, men efter att han stoppat mig och var hotfullt oförskämd,  krävde att få se bilden, och att jag skulle sudda ut den, tyckte jag att han gärna fick ringa polisen, som var väldigt förstående när det gällde mig, och sa att jag kunde gå Men sa polisen kan du inte visa bilden för honom?Jag vill se hur han reagerar på den.-Jovisst svarade jag, och fadern tittade på bilden och beordrade bläddra till vänster nej! åt andra hållet!Osv.. Du måste ha suddat ut den,som han uttryckte sig Jag tittade på poliserna, och såg att de förstod. -Du suddar ut bilden! skrek han, Nej sa jag det tänker jag inte göra. Jag ska behålla den. Hej då. men han gav sig inte.Och jag gick

  Efter ett tag kom en av  poliserna springande i kapp mig, och talade om att jag glömt mitt leg, vi gick då tillbaka, och där stod den andra polisen och försökte förklara för fadern, hur det låg till , och när jag fick mitt leg, fortsatte han fortfarande och käfta med polisen, Ja, sa hej då och tack, till polisen och gick. Det gäller att vara uppmärksam på bakgrunderna. Det har vi ju fått lära oss./Bengt.  Här är bilden.

/

.

Postat 2012-11-20 16:41 | Läst 4135 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Jag såg en Rolleiflex i ruskvädret.

Bär ditt barn som den sista vattendroppen tror jag Ranelid skrev.

Nu var det gått om vatten, så här skyddades det lilla barnet minnsan mot vatten, med stor ömhet och omsorg av herr Borg.

Jag tror det var Micke Borg

Postat 2012-10-30 14:03 | Läst 3131 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Många står i vägen och därmed bidrar till sämre bilder.

Nu är det marigt. Turister, hopar sig, jag ser något intressant, som kanske   skulle kunna bli en bild men många står i vägen det känns för mycket! Alldeles för mycket folk , mat, iphones  glass OSV, men så ser jag mitt på västerlånggatan  tre män som språkar med varandra.Mannen till höger i bild vet jag vem det är och han betraktar jag som min mentor. Han heter Lars Epstein  Jag har följt honom och hans bilder i åratal i DN  där han varit verksam,  i , jag tror minst 25 år

 Nu är han pensionär, men Dn  vill inte  släppa honom och hämtar mycket från hans blogg, och det kan jag förstå De vet att förstå hans betydelse, vilket glädjer mig. Lars Epstein har begåvningen, att både ta fantastiskt bra spontana bilder, och samtidigt intressant berätta runt bilden, , något som i vissa kretsar kanske kritiseras.(Bilden ska tala för sig själv, som det så vackert heter), nu är ju han foto journalist, och där är naturligtvis texten nödvändig Men vad jag vill säga är att hans texter inte på något sätt försämrar, eller försöker höja upp hans bilder. Såväl texter och bilder bär sig själv, och blir starkare i kombination.  Efter jag tog den här helt anspråkslösa bilden. Snackade vi lite om Dn,  och lite om bilder bla så kallade klockbilder där fotografer ,som hade tagit någon bild, lite över det vanliga någon dag blev publiserade dagen efter med klockslag, ex i går 12,35 gamla stan. Vi tyckte båda att det var synd att det togs bort.Kanske berodde det på att den digitala bilden började slå igenom, och att redaktionerna överrumplades, av bilder Osv. Att kodak Guld befinner sig över hans huvud är inte konstigt han är guld värd denna legendariska fotograf. PS . Om han hade kameran med sig? självklart den skymtar där nere på höften.

/ Bengt

Postat 2012-07-30 19:35 | Läst 3099 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En man och en liten såpbubblas väg

Postat 2012-05-13 00:55 | Läst 3605 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ja då lämnar jag Sony nex 7.

 En kamera som levererar mycket bra bilder . Men som tyvärr inspirerats av iphonetekniken. Hjulen rullar nästan av sig själv likt att peta på en iphone skärm.

 Vill du ställa bländaren , med det inre hjulet, , så rullar halva skalan, elegant och du får lätt på hand justera dit du vill..Det samma gäller den yttre ratten Plus och minus, som sköter sig själv genom att pendla mot jackan, . En annan "bonus" är att, film, eller rättare sagt videoknappen slår på , om du råkar lyfta kameran från ett bord, och tummen råkar nudda video knappen. Den går inte att låsa. Däremot går allt annat att låsa, antingen allt eller enbart det bakre hjulet.Inte individuellt.

 När kameran, är i viloläge, och du vill ta en bild. tänds kamerans skärm vackert som en stereoanläggnings display, från långsamt överexponering till , riktigt läge. men då är bilden redan borta som du vill ta. Eller också märker du att du filmat dina fötter en halvtimme och batteriet står på 20% Så otroligt synd. Det kunde bli så bra.

/ Bengt

Postat 2012-05-04 14:12 | Läst 3913 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 178 179 180 Nästa