Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Vad fan gör man uppe klockan fyra på morgonen?

Fotograferar förstås. Och jag säger som Pelle i Saltkråkan, om du inte förstår är det inge idé jag försöker förklara.

Som den ambivalente mörkrumsarbetare jag är, kan jag naturligtvis inte bestämma mig för om det är färg eller svartvitt som gäller. Men det fina med dagens teknik är ju att man inte behöver bestämma sig; man kan få både ock.

 

Inlagt 2009-06-28 14:05 | Läst 3590 ggr. | Permalink
Mitt i prick. Såååå välformulerat.
Klart man är uppe mitt i natten om så behövs, varje motiv och situation kräver en insats.
Svar från Hundblues 2009-06-28 22:39
Jag är ju egentligen ingen vidare duktig fotograf, utan bara en wannabee. Men även i den här branchen gäller nog att man måste bete sig, och ha utrustning som om man vore något. Och dessutom var det väldigt skönt att komma hem sätta på lite kaffe, titta på bilderna och sedan gå och lägga sig och sova några timmar.
Just det här motivet vid den här tidpunkten tycker jag blir absolut bäst i färg. Den svartvita saknar känslan av värme ljuset och svalka i skuggan. Tycker jag alltså.
Svar från Hundblues 2009-06-28 22:42
Färg var det självklara valet och jag var färdig med bilden, men så flög fan i mig och jag bara provade att konvertera till svartvitt, och jag blev överraskad över att det över huvud taget blev något.Och då kunde jag inte låta bli att arbeta lite mer med den svartvita varianten också.
Håller helt med Peranders. Färgalternativet ger mera en känsla av tidig morgon. Skön bild. Får väl sätta väckarklockan!
Svar från Hundblues 2009-06-28 22:43
Två röster för färg. Så då säger vi väl det då. Färg ska det vara. Tack för synpunkten.

Och klart du ska sätta väckarklockan. Det är underbart. (efteråt)