Fotografera eller skriva, det är frågan

Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Ärligt talat......

Jag har just kommit till den insikten att jag nog borde uppgradera mitt bildbehandlingsprogram från Photoshop Elements 5 till något modernare. Men vad? Elements 7? Lightroom? CS4? Med tanke på vad programmen kostar är svaret ganska givet; Elements 7 förstås. Vem fan bland oss amatörfotografer slänger ut närmare 20.000 SEK på CS4?  Men när jag tittar runt i fototidningar verkar alla photoshopguider var skrivna just för CS4. Och därför funderar jag så här: Hur många bland Sveriges amatörfotografer kör CS4 (eller CS3 för den delen), och hur många har pröjsat fullpris den den programvaran? ¨

Ärligt talat.....jag undrar om inte en stor del amatörfotografer sitter på illegala nedladdningar av CS4, eller möjligen har utnyttjat sina barn till att köpa den extremt billigt med CSN-kortet. (Rent praktiskt kan jag också välja något av dessa alternativ, men komemr jag att göra det?)

Postat 2009-09-14 12:14 | Läst 1590 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera