Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

In i dimman? Njae, inte riktigt kanske, men väl mot mörkret

(Rubriken är en pendang/parafras/parallell/travesti på ett annat blogginlägg)

Norr om Simrishamn sträcker sig sandstranden milslång. Men redan efter någon kilometer kommer man till en klippformation som heter Vårhallarna. Det är ett av Österlens absolut finaste ställen (ja, jag vet, det finns fina bokskogar, och det finns stranremsor som inte är så välbesökta av människor, men ändå), och det är inte ovanligt att man, om man har möjligheten, tar med sig kvällsfika och går dit och ser solen gå ner. Inte i havet tyvärr, eftersom vi är på ostkusten, men väl över Gladsax. Vid dessa klippor ligger ett gammalt hus. Ett hus som verkar helt övergivet, men ändå så fullt med obesvarade frågor. Vem har bott här, vad har huset använts till, är det någon som använder det idag, vad finns där inne? Jag har mer än en gång försökt fotografera detta hus och fånga den där stämningen av att man inte vet. Nu i kväll har jag gjort nya försök, men jag känner att jag nog måste komma tillbaka till Österlen nästa år och fortsätta söka efter den perfekta bilden.

Och så blev det några andra bilder också

Inlagt 2010-07-15 23:22 | Läst 1590 ggr. | Permalink
Fina bilder med utsökt ljus. Härligt!//Monica
Svar från Hundblues 2010-07-16 08:48
Tack Monica. Men ljuset är jag oskyldig till, det liksom bara är där. Mitt bidrag sträcker sig möjligen till att ha varit där vid rätt tidpunkt. Men det är faktiskt en bedårande plats.

Men nu såhär i efterhand ser jag hur svårt det är att bildbehandla på en laptop. Det är vansinnigt svårt att se om den första bilden är för mörk eller inte. Jag tror nästan det. Meningen är ju att huset ska synas lite.Det gör det på min laptop med skärmen i rätt vinkel. Jag får nog fixa om bilden när jag kommer hem.
Spännande byggnad. Verkar vara ett gammalt stenhus, med rundbågiga, murade fönsteröppningar. Man ser inte på din bild, men huset verkar vara intakt, även om tomten är vanvårdad. Något slags ruin finns visst där också, kanske grunden av ett annat hus. Har du kollat om det står låst?

Du får försöka få fatt i hembygdsföreningen, där finns kanske någon som vet vad det är för ett hus. Det är ju rentav ett sådant sam man själv skulle vilja ha :-)
Svar från Hundblues 2010-07-16 08:55
Huset är inakt. Ganska så mycket. Men någon tomt finns inte. Huset ligger på stranden där alla går förbi. Det jag tror du tycker ser ut som en grund, är ingen grund, det är klippformationerna.

Men hembygdsföreningen? Näe, aldrig i livet. Dom skulle ju kunna presentera fakta som är vansinnigt tråkiga. Som att det till exempel är en gammal fiskarstuga, men idag står den oanvänd. Det skulle ju helt förta mystiken, och vad ska man då fantisera om när man är där och fikar? Nej, jag vill leva i ovisshet. Jag vill även i fortsättningen tänka på Morden i Midsomer när jag ser huset (Vi besöker ju bara stället på somrarna och hittills har alltid serien Morden i Midsomer gått på TV då.)

Men visst skulle man vilja ha huset.