Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Tänk vad lite photoshop kan göra (del 2)......

....eller Jag vill också kunna ta studiobilder.

Jobbet med att restaurera bilden så som beskrivits i förrförra inlägget, har rikligen belönats. Som tack för hjälpen fick jag några chokladpraliner. Men inte vilka praliner som helst, dom är tillverkade i Frankrike av min arbetskamrats mans brors son, som är konditor. Dom gick ner utan bedövning kan jag säga. Jag ska fråga om min arbetskamrat har fler bilder hon vi ha restaurerade.

Appropå underrubriken till detta inlägg: Med bara en golvlampa och en rostfri tallrik kan man inte göra så mycket mer än så här. Jo, man skulle kunnat vitbalansera lite bättre, men det skiter jag i just nu.

 

Men inte nu längre. Jag fick ju skit i en kommentar för den dåliga vitbalansen, så då var det bara att göra om det.

FIXAT!

Inlagt 2010-01-24 16:46 | Läst 1798 ggr. | Permalink
Man skulle kunna vitbalansera mycket bättre ;-)

/Elakajanne
Svar från Hundblues 2010-01-24 20:23
Fixat! Gnällspik ;)
Underskatta inte betydelsen av vitbalansen! Den vita pralinen misstog jag för en ostbit i den första bilden :-)

Jo, det är sant att man kan ta studiobilder även med enkel utrustning. Ju mer man håller på, desto mer lär man sig. Mina första försök med vanlig golvlampa på något enkelt underlag blev dock fiasko. Du har avgjort lyckats bättre. I dag vet också jag lite mer om hur man ska bära sig åt.
Svar från Hundblues 2010-01-30 19:08
OPS, ser att jag glömt besvara en kommentar. Det var oartigt, ber om ursäkt för det.

Riktigt, man ska inte underskatta betydelsen av vitbalansen. Vet inte riktigt hur det gick till. Vitbalansen är ju det första man justerar i RAW-konverteringen. Troligen blev jag störd mitt i vitbalanseradet, och så fortsatte jag med nästa steg utan att tänka på att jag inte var klar. Jag jobbar nog lite för mekaniskt eftersom jag inte upptäckte det förrän det var försent.

Man ska inte heller underskatta vad man kan åstadkomma med enkla medel, som golvlampa och grytlock som reflexskärm