fotografering (och annat?) med ddarriga händer

1. En trevande start...

I lördags var jag till Planket på Lilla Mejtens Gränd och tittade på bilder. Jag träffade också några  fotosidevänner där, dvs. sådana jag träffat på Fotosidan, eller snarare i kommentarer under varandras bilder. När vi stod där och pratade, nämnde plötsligt Affe sin blogg på Fotosidan. Nämen hallå, vadå? Bloggar? Här har man varit medlem i fem år och det har funnits bloggar i ett par, men det har man missat. Väl hemma igen sökte jag upp bloggarna och läste, blandad konfekt, somt intressant, somt mer trivialt. Men jag blev inspirerad, inte minst av Affes egen blogg (så, nu har jag gett honom credit för det!). Och nu har jag alltså bestämt mig för att göra en själv.


När jag var ny på Fotosidan, och den första tiden därefter, upplevde jag att det blev mycket diskussioner under bilderna, inte bara kommentarer, utan även reflektioner om fotostilar, inspirationskällor och allmänt filosoferande. Det saknar jag idag, men det var något som gav mig mycket då, dels att läsa men framförallt att själv skriva. Att formulera sig skärper tankarna och medvetenheten, speciellt i dialog med andra, men det bidrar också till utvecklingen som fotograf. Kanske kan jag återföda den känslan genom att skriva här. Det är i alla fall min utgångspunkt, och kan det också glädja någon annan blir jag extra nöjd.

Men låt oss återvända dit jag började, till Planket. Där sken solen och folk tittade på bilder. Kommentarerna var blandade och många ställde sig frågande eller var missnöjda. Men sådant beror ju också på vad man har för förväntningar. Själv var jag mest nyfiken och tyckte att det fanns några guldkorn och framförallt en del inspiration att hämta. Konkret vad vet jag inte nu, men det kan plötsligt dyka upp i det omedvetna när jag står där med kameran.

Söker efter guldkorn?
  
 Hittar guldkorn!


Den stora behållningen var dock att träffa människor. Några förväntade möten, några oväntade men framförallt en gammal kompis som jag inte träffat på snart tio år, och som jag återknöt kontakten med.. Det visade sig att han jobbar i ett hus nära mitt jobb, så nu har vi några framtida luncher räddade.

Och jag har debuterat som bloggare. Skön sommar till alla läsare!

 

 

Inlagt 2008-07-09 11:44 | Läst 3429 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul!
Jag tycker också att bloggandet är ett bra sätt att sortera sina tankar.
Välkommen i gemenskapen ;)
-affe
välkommen till bloggvärlden...tror och hoppas du kommer trivas:))
/E.T