fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Från hemmets lugna vrå till en snurrig värld utanför.

Inne rådde lugnet.

När jag sedan kom ut gav kameran en helt annan vy av världen, minst av allt lugn, snarare intensiv, snabb och kanske lätt kaotisk.

I mitt fotograferande är jag för det mesta bara en flanerande observatör som fångar upp vad jag passerar, eller vad som passerar, lika sökande som jag kan vara i mina ord och formuleringar  i bloggen, sökande för att se om jag upptäcker något. Ett förhållningssätt där sökandet egentligen är viktigare än resultatet, men inte möjligt utan resultatet, lyckat eller ej.

Sökandet är målet,  eller målet är sökandet. Jag kan nog inte skilja på  de tu.

Men ibland kan jag övergå till ett rent  skapande, om än lite slumpmässigt sådant, och då kan världen plötsligt te sig både slumpmässig  och rörig och våldsam, som på bilderna här.

Receptet för de här bilderna är höstfärger och rörlig kamera och förstås lång exponeringtid. Det går ju attgöra det så att motivet behåller sin egen karaktär, eller som här, nästan utrota motivets egen karaktär och  existens, för att se om något nytt kan träda fram.

Det kan då bli ganska lugna bilder...

... men det kan också bli mer påträngande resultat.

Ibland kanske man upptäcker något i bilderna, ibland inte, men det är upp till betraktarna.

Och bilerna ska förstås betraktas i förstorat format.

.

Inlagt 2013-10-21 22:50 | Läst 1235 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kan ge fantastiskt spännande bilder av kaos, roligt när man utför dem o sen bildbehandla lite fram o tillbaka o ut o in. Sen lägger man dem att vila och mogna en stund. Funderar på att göra fyra "kaos" som tavlor, placera dem nära varann så att det blir en. Fasiken vad jag svamlar känner jag men idén finns där:) Ser flera ansikten i dina bilder i alla fall. Nu är det gonatt, ha de
Svar från janolof 2013-10-22 13:23
Jag försöker skapa så mycket som möjligt direkt i kameran. De här är bara lätt justerade efteråt i Lightroom.
Hej Jan-Olof! Du kanske blivit inspirerad av Dan Nygårds sköna bilder..sköt om dig med dina äventyr...
mvhRolf
Svar från janolof 2013-10-22 13:16
Dan Nygård vet jag inte vem det är, däremot vet jag att jag blev inspirerad till den här sortens fotografering på Fotosidanredan för 10 år sedan.
mitt första försök finns fortfarande kvar här : http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/27984/119430.htm