fotografering (och annat?) med ddarriga händer

On the road again! Nya kvadrater.

Det är spännande att hitta något nytt och bli nyfiken och kunna utforska det. Det är väl där Fotosidan betytt mest för mig genom åren, att jag fått små impulser som triggat igång nyfikenheten. Det behöver inte var  några stora  grejor man snubblar på, till och med sådant  man redan visste  eller kände till och som vaknade  ur slummern. Som nu det här med kvadraten, att "återupptäcka" den. ( Som bildformat alltså.)

Jag var ute och rullade med akkjan  idag (åkte bil alltså  för er som inte hajar klyket) och passade då på att stanna både där jag aldrig stannat förut och på kända platser. Och jag hade kvadraten med mig, den som är inställd i kameran och försökte fylla den med motiv.

Den första fyllda fyrkanten.

Såhär efteråt skulle jag vilja putta trädet lite i sidled, men nu har jag ju bestämt mig för att arbeta  med kvadrater, beskurna direkt i kameran, i exponeringsögonblicket, för övnings skull, för att det är roligt, som en utmaning, eller vad nu orsaken  är. Och så ska  det gå att blogga om det, det ultimata nöjet!

.

Det är grönt ute just nu, så att bilderna blir gröna är nog inte förvånande.

Att fylla kvadraten handlade det om...

... men det kan ju också handla om att klämma in motivet i  den befintliga kvadraten. Om man då som  jag idag, valt att ha ett kort tele på kameran, så gäller det också att ha lite distans till motivet om det ska få plats.

Här var jag inte  helt  överens med belysningsmästaren, det sipprade in lite onödigt motljus i övre högra hörnet, som gjorde att den rätta stunsen inte riktigt infann sig  i hela bilden.

Och så var det för mycket sådant här som satte käppar i hjulet för mig.

Regn alltså.

Men när regnet lättade, infann sig för en stund  ett fint, mjukt och disigt ljus. Synd att det var dåligt tajmat med motiven.

Jag var helt enkelt på fel plats vid fel tidpunkt, men kunde genom en snabb förflyttning hinna fånga i alla fall två vyer (ovan och nedan).

mm

Och det kvadratiska formatet? Det måste jag fortsätta med, det här är ju spännande.

On the road again! (Ja willie Nelson råkade höras i högtalarna just nu).

.

Inlagt 2014-05-30 18:10 | Läst 2904 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Verkar regnigt också i Sthlm idag! Kyrkan får mitt förstapris idag, passar väldigt bra in i den fyrkantiga ramen! Hälsningar/ Björn T
Svar från janolof 2014-05-30 18:57
Tack Björn! Lite småregnigt till och från och onödigt svalt.
Ja eftersom framtiden här på Fotosidan tycks vara kvadratisk, så är det väl lika bra att framöver hålla sig till just det formatet. Väldigt bra bilder!
/Erik
Svar från janolof 2014-05-30 21:01
Tack Erik, roligt att du gillade!
Vadå, kvadratisk Fotosida, har jag missat något?
Jag har fortsatt med kvadraterna också
I morgon tänkte jag ta 6*6 kvadrater i Alunda
Funderar bara på vilken brännvidd jag ska ha
Svar från janolof 2014-05-31 14:39
Ska bli spännande att se vad du valde.
Välfyllda och fint färglagda kvadrater i dag.
Svar från janolof 2014-05-31 14:40
Jo det är ju det jag övar på, att fylla dem ;)