fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Blogg utan bilder, som mat utan kryddor, tjockromaner och döda språk.

Min döda (?) dator bara står där och än har jag inte  orkat bry mig i sommarvärmen och söker skydd mot solen bakom en bok. Nja inte riktigt, jag promenerar också, men utan kamera och bilder, jag ser verkligheten som den är och inte inramad av fotots skarpa gränslinjer mot verkligheten, men uppenbarligen har jag fortfarande ett behov av att forma orden och meningarna.

Men blir då inte en fotoblogg ande- och smakfattig om den inte kryddas med bilder? En del gillar svagt smaksatt mat, andra tycker det blir tråkigt och vräker på mycket, vid matlagning som i bloggvärlden. Detta åt ena eller andra hållet, text med bilder eller bilder med text.

Själv började jag blogga här, för textens skull, för att få skriva, men sedan har det varierat över tiden, ibland har bilderna tagit över, ibland har orden dominerat, och det tror jag de kommer att göra ett tag framåt, skrivklådan har kommit åter, skrivandet och språket är ju faktiskt något som följt mig genom större delen av mitt liv

.

Tjockroman?

Ordet minns jag från sjunde klass, där vi i svenskan fått i uppdrag att gruppvis göra ett litet framträdande, i form av ett nyhetsprogram i TV (eller något sådant) och där en av sketcherna, för det var nog sådana det blev, byggde på hörselfel och förväxling mellan chockroman och tjockroman. Minns jag rätt var det en chockerande roman det handlade om. Det kom en del sådana vid den tiden.

Men ordet tjockroman  dök upp för mig nu, när jag som datorlösing slutat bära  kameran med mig på mina promenader och alltså ser världen som den är och inte som potentiella bilder och får tid över när jag inte behöver  trixa med dem. I stället läser jag, har börjat beta av olästa boktravar, bland annat tjocka romaner.

.

Döda språk?

Det datorlösa bloggandet har fört mig till det närbelägna biblioteket, som vänligt nog tillhandahåller fria surfdatorer, så där sitter jag nu och plitar ihop detta blogginlägg, och är jag på ett bibliotek, kan jag ju inte låta bli att titta på böcker, och det var där jag snubblade på de döda språken.

Men jag tror jag spar språken och romanerna till senare.

 Ha det skönt i sommarvärmen, själv tycker jag att det är aningen för varmt (Gammal gubbe?)

Inlagt 2014-07-10 12:47 | Läst 2998 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Min åsikt vad gäller blogg på fotosidan.se :
Text men ingen bild: helt OK.
Bild men ingen text: gör mig alltid besviken.
Svar från janolof 2014-07-11 12:20
Jag är benägen att hålla med dig, när det gäller bild utan ord!
Härligt med skrivklåda! Fast en dator behöver man ju.....
Jag har också lite skrivklåda för närvarande...det brukar bli så när jag blir ledig. Så jag bloggar på lite... :)
Hoppas det löser sig med en dator snart för din del, för annars kommer man ju att sakna dina härliga bildliga vardagsbetraktelser....
Och jag har väl blivit kärring...för jag tycker också att det är bra varmt. Men det finns ju morgnar...och kvällar.
Och nätter... :)
/ Lena
Svar från janolof 2014-07-11 12:24
"Patienten" är inlagd på" sjukhuset" för utredning och provtagning, så får vi se vart det leder.