fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det långsamma återvändandet till bloggens värld

Det är egentligen alldeles för varmt och svettigt att blogga just nu, men det är ju inte vädret och sommaren som gjort mig avhållsam, det var ett haveri, en dator som gav upp, som låg bakom och  som    gjorde mig litterär i stället och böckerna blev allt. En gammal bokmal inom mig vaknade till liv och plötsligt var kameran, fotandet, bilderna och bloggen helt ointressant och orden tog tag i mig, inte de jag skapade själv utan de som fanns i böckerna.

När jag sitter och läser har jag aningen ryggen mot fönstret och låter det naturliga läsljuset  sila in över axlarna, eller omvänt med ansiktet mot fönstret och artificiellt ljus, beroende på väder, vind och tid på dygnet.

Ibland kan jag då se något, när jag lyfter läsblicken från boken för att vila den lite, och detta något kan bli till en spontat fångad stämning i en lika spontan  läspaus.

Fast jag då egentligen slutat att fotografera, blev det ändå en bild ibland vid  sådana tillfällen.

Läspaus häromdagen.

Och just nu när jag skriver detta hör jag att Tor är arg igen och låter Mjölner  jobba hårt ovanför  mitt huvud, men det renderar ingen bild, det är mer en ljudupplevelse, som bitvis framkallar minnen av andra åskväder man  råkat ut för genom åren.

Nu har det blivit varmt och fuktigt igen.

En annan läspaus.

.

Inlagt 2014-07-30 13:31 | Läst 3108 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Inte fel med en god bok mellan varven! Fota kommer du att göra ändå kanske när värmen släpper! Ha det gott!
Svar från janolof 2014-07-30 19:02
Eller så är det tvärtom, inte fel med en bild mellan varven, läser gör jag ändå ;)
Ha det så bra, tills det blir fikadags igen.