fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Sådant jag inte brukar fotografera , fotograferade jag igår, för det gick liksom inte att undvika

Avlängre bilder var det ju jag tog igår, som motvikt till kvadrat-köret. Då gällde de att hitta avlånga motiv. Vatten till exempel. Och det som finns i vatten, fåglar  till exempel, de som är så svåra att fånga  på bild. Jag har  sett att det behövs stora  kameror  med långa, tunga objektiv för det och  här kom jag med en liten lätt kamera och ett objektiv som ryms i handflatan.

Augustiafton vid  Edsviken.

Bara att  ta  emot när de simmade  omkring och  skapade  motiv i sin aftonshow.

.

.

Åt vänster...

... och åt höger

Och i svartvitt.

...och många

Det fanns till och med en telefonfågelfotograf  där.

Sedan kom de här  glada herrarna cyklande.

De tyckte det var roligt när jag stod på  ett ben och fotograferade dem.

Inlagt 2015-08-30 20:48 | Läst 2380 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vattenblänk är skönt att se! Men mest tittar jag på den andra fågelfotografen, hans fingersättning är enastående. Så brukade vi skoja om att ville man vara fin skulle man håla te- eller kaffekoppen på det sättet, särskilt lillfingret var viktigt att hålla ut! :-) / Björn Y
Svar från janolof 2015-08-31 11:13
Han höll telefonen mellan tummen och pekfingret och det verkade som att han lyfte de andra för att ha dem ur vägen.Äldre damer som spretade så på fullt allvar har jag stött på.
Du har fotograferat fåglar i deras rätta miljö och visar även ordentligt av den miljön. Helt rätt det också, fast jag tycker inte det finns så mycket rätt och fel. Man gör som man vill. Kul bild på telefonfotografen, fingerfärdigt fågelfotograferande.
Hälsningar Lena
Svar från janolof 2015-08-31 11:09
När de kommer serverade på silverfat som här, är det bara att tacka och ta emot och ta några bilder. Då blir det som vilket motiv som helst. På den tiden när jag plåtade mer i naturen och jagade motiv där var det floran som lockade mig och inte faunan.
Tack/J-O