fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Tänk att ett litet enkelt bankbesök ska behöva ta drygt fem timmar. Det gjorde det för mig idag

Jag hade samlat på mig en rad papperslappar hemma, som jag behövde gå till banken med, så jag gick dit idag, för att förvandla dem till pengar. tålmodigt stod han där, bankkillen, och knappade in alla siffror utan att klaga. Det var nästan så att han beklagade att jag fick vänta så länge. Men jag får ju skylla mig själv när jag kom  dit med  så många siffror. Förhoppningsvis var det sista gången. Pensionspengarna trillar in från så många håll, jag måste  ha haft ett spretigt arbetsliv.

När jag var färdig med banken gick jag förbi det Lokala Fiket för att få lite i magen efter den påfrestande starten på dagen, och när jag lagom stärkt mig  kom Någon och satte sig vid bordet, så jag blev kvar vid bordet medan han stärkte sig och jag stärkte mig lite till, och vi pratade förstås.  Och sedan kom Någon2 och stärkte sig och när hon pratat kom  Någon3 och proceduren upprepade sig.

När slutligen någon6 kom, reste jag mig och gick. Jag skulle ju gå och handla lite frukostmat också.

  När jag kommer in i Centrumbyggnaden ser jag någon som står där och hänger och han ser bekant ut, men åldrad. Jag har sett honom stå där och vingla förut , men först idag känner jag igen honom, en gammal vän  och arbetskamrat som jag känt sedan 70-talet. Två hjärnblödningar hade  fördunklat hans tidigare skarpa hjärna, men vi satt länge och pratade  om nu och då.

Så småningom bröt vi upp, jag kunde handla frukostmat och gå hem. Bankbesöket var över.

För att betona tidens betydelse visar jag en gammal bild med två ur.

Inlagt 2015-11-17 19:05 | Läst 1239 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var ju tur att själva bankbesöket inte varade fem timmar. Jag spenderade häromveckan tre timmar i kassan på Gekås (råkade vara där när det var försäljningsrekord). Det låter som att du hade en bra dag :)
Svar från janolof 2015-11-18 18:21
Jo jag hade en bra dag. Stå länge i kassakö låter som motsatsen, en dålig dag ;)
Skön avkopplande dag det blev på många sätt
Gun-Inger
Svar från janolof 2015-11-18 18:23
Precis så var det, ja!
Trevligt med så många fikakompisar :-)
Svar från janolof 2015-11-18 18:25
Ja, men ovanligt med ett sådant flöde en och samma dag!
Tiden. Det oförtröttliga väsen som utan att missa ett enda taktslag ständigt strävar framåt och lämnar oss andra bakom sig. Jag är nöjd i mitt nu och vill inte byta plats med Kronos.

Ha det gott i vårt nu! /Thomas
Svar från janolof 2015-11-18 18:44
Visst, nuet är bäst!