fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fyra hus

Fyra hus på ett ungefär i alla fall. En byggnad  är huvudmotiv i var bild. Resten får väl vara omgivning, utfyllnad eller krydda, allt efter smak. Eller kalla allt för pytt-i panna gjort på rester från en promenad. Egentligen hade jag tänkt mig en tur in till stora staden idag, för  att gå på galleri och titta på svartvit foto, men  kände mig fortfarande för hängig och hängde  lite på lokala fiket istället.

Första huset

Edsviks konsthall dominerar uppe på berget. Här syns en av deras två längor. Där finns också ett  mc-museum, för den som gillar tvåhjuliga fordon.

Sist jag var in i konsthallen   såg det ut så här.

Andra huset

Nedanför berget med konsthallen, längst in i  Edsviken, ligger den gamla herrgården, som i nutid döpts om till Edsbacka slott. I viken samlas gärna fåglarna.

Och här uppstår gärna vackra motiv.

Tredje huset

Bild  nummer tre får en modernare byggnad som huvudmotiv. Ni kan själva  få välja vilken.

Fjärde huset

Och här är det väl hugget som stucket, med två dominanta  byggnader  i bild.

Inlagt 2016-02-20 15:58 | Läst 875 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du gjorde nog klokt som undvek stan idag nu när snön öser ner på tvären.
Det verkar finnas byggnader i alla stilar och från olika epoker där du bor, nedersta bilden är kul med sina rena block och de två lamporna som kikar in i underkant!!
Svar från janolof 2016-02-20 19:52
Jo, det var skönt att stanna hemma, inte bara för vädret.
Bebyggelsen har ju stegvis vuxit fram sedan förr sekelskiftet, så då blir stilarna blandade, och nu byggs det mer än någonsin. Ljuset var ovanligt jämnt och fint på nedre bilden, det är ofta knepigt där.