fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fyra varianter på vårljus

Helt enkelt fyra bilder, från olika promenader, där jag på ett eller annat sätt sett ljuset som motivet,  eller åtminstone som ett motiv för att ta bilden.

Överblivna men publicerbara bilder som inte fick plats i andra blogginlägg  kan man ju också kalla dem. Jag föredrar ju numera att göra kortare inlägg, inga långa litanior.

Här  är det  alltså ljuset som är  det sammanhållande i  inlägget, ingen berättelse finnes alltså, ingen  röd  tråd annat än ljuset. Sedan kan  man  ju  diskutera om det är vår  på bilderna, eller i  almanackan, men det är en bisak, det är ljusets livgivande kvalitet jag tänker på, livgivande för både bild och fotograf.

Vårljusblänk i parken.

Vårljuskontraster.

Det är ju bara första  mars idag, så om det verkligen är vår vet vi ju inte  än.

Inlagt 2016-03-01 11:42 | Läst 620 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nej, det är inte vår än.. Kan säkert komma många vårlika dagar i mars och april.

Jag vill inte kalla mig pessimist - många tycker jag är ganska positiv, men jag vill bara påpeka att här i Uppsala kan man inte vara säker på att det är snöfritt förrän en bit in i maj. För två-tre år sedan snöade det första maj och för ca. tio+ år sedan var den värsta snöstormen i april efter en annars rätt tam vinter...

Men: passa på att njuta av vårkänslorna så länge vädret tillåter. Jag var ute idag och visst; det är ljust men fortfarande under noll grader. Kommer säkert dagar med dagsmeja och porlande vattendrag ett tag till.

/T
Svar från janolof 2016-03-01 18:18
Nej då vår tror jag inte heller på, ännu på ett bra tag, men våljus kan det vara för det.