fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Att åka tåg har blivit annorlunda så jag for in till stan och orienterade mig

1.

Ifall att man  behöver  åka  in  till stan, är det ju  bra att veta vad som  ändrats, så man  inte går vilse i  underjorden .

De nya  rulltrapporna vid  Centralen, långa  är de  och  högt  är    det dit upp. Mycket  högre än vad  det verkar på bilden, som är tagen  med vidvinkel. Och brantare Jag  åkte rulltrappa  upp, men tog hissen  ner, för det såg  så  läskigt brant  ut.  min skalle har ju  lite svårt med det numera.

2.

Jag passerade också Odenplan  på vägen och där  var trapporna  mer   moderata.

3.

Underjordisk konst

4.

Tar trapporna  mot underjorden.

5.

Tar trapporna med  färg

6.

Underjordiska  rum.

7.

Rum med  färg.

Så nu vet jag  lite mer om hur  jag  ska bära  mig  åt  i  stan!

Inlagt 2017-07-12 11:37 | Läst 638 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka underbara bilder du tagit ...
det är sådana jag tycker så mycket om men som så få fotograferar nu för tiden ägnar sig åt i vart
fall här på FS..ha bra eftermiddag på dig.
Gun-Inger
Trevligt att titta på. Måste nu snart själv besöka det hela.
Provade också att röra mig lite på de nya stationerna idag, och de är ju moderna med ganska mycket 'terminalkänsla' på något sätt.. Trots att det är ganska stora bergrum får jag ändå en känsla av att här kan det nog bli rejält trångt ganska fort när det är störningar i tågtrafiken, och det lär det ju ändå bli.. i rusningstider.. dessutom är det väldigt få sittplatser på 'citystationen', men det finns säkert en tanke med det.. man ska inte bli sittande där om tågen är försenade!
Hälsn!
Svar från janolof 2017-07-12 19:54
Jag ska nog titta en gång till innan jag kommer med ett slutbetänkade. Bristen på sittplatser är nog också för att inte locka till sig oönskade "elemen2
ehrsa 2017-07-12 20:55
Precis så tänker jag också angående 'oönskade element'.. På Odenplan fanns det bättre med sittplatser men just på 'Citys' två perronger var det verkligen inte många sittplatser, fick också en känsla av att dom perrongerna kanske skulle ha varit ännu lite bredare.. räcker med två tre försenade pendeltåg så kommer perrongerna vara rätt så fulla.. en fredagseftermiddag.. och ingenstans att sitta.. då blir det till att gå därifrån antagligen.. Och fel med pendeltågen kommer det att bli, kanske inte med de nya tunnlarna och alla system, men med de 'gamla systemen'.. och då blir det stopp även i de nya tunnlarna och de systemen..
Hälsn!
Svar från janolof 2017-07-12 22:04
Men tågen ska ju inte bli försenade nu.....
ehrsa 2017-07-12 22:14
He he! Jo, söder och norr om Stockholm är det väl de gamla vanliga spåren och strömavtagarna och annat känsligt kvar.. Händer nått så är det nog inte i det nya det händer.. Titta på Södra station, hur ofta är det inte problem där.. då kommer ju inte tågen i 'det nya' fram ändå.. :-) Ja, vi får se..
Hälsn!
Tack för en första titt, är lite nyfiken...har tänkt mej en sväng dit i helgen.
Svar från janolof 2017-07-13 20:45
Lycka till, du hittar säkert motiv där!
Intressant med vidvinkelbilder från underjorden. Jag tycker att du får till rätt så snyggt sv/v i din konvertering, Jan-Olof! Jag gillar när det är lite ljusare och mjukare i skuggorna. Många digitalfotografer låter svärtan ta över detaljerna helt i skuggorna när de konverterar till sv/v.
Svar från janolof 2017-07-13 20:43
Tack Johan!
Det var så pass ljust där nere, så jag ville behålla den ljusa stämningen!