fotografering (och annat?) med ddarriga händer

An apple a day...
...keeps the doctor away

Gäller det för bilder också?

"An apple a day", en gammal amerikansk slogan för att få folk att äta mer frukt. Den är väl bortåt 40 år eller mer nu. Jag kommer ihåg hur vi brukade skämta om den på luckan när jag gjorde lumpen: "ett äpple om dagen håller doktorn borta... om man är pricksäker".

Men nu var det bilder det gäller. Kan en bild om dagen hålla doktorn borta? Dvs. mår vi bättre om vi får fotografera varje dag? Jag funderade på det när jag gick hem från jobbet idag. Jag hade lill-kameran i handen och tog några bilder på vägen; sak samma gjorde jag när jag gick till jobbet och likadant igår. Och det kändes bra. Ska man kanske göra det varje dag. Skulle jag må bättre då? Eller bli en bättre människa. Ge mig en kvart om dagen, sa Arne Tammer. Varför inte: ge mig en bild om dagen.  

Ja, så rusar tankarna vidare i skallen. Tänk om jag skulle köra "Dagens bild" varje dag här på bloggen. Nä stopp och belägg! Då kan du ju aldrig resa bort. Och hur blir det är vinter, när det är mörkt när du går till jobbet och mörkt när du går hem. Hur många bilder blir det då? Om man skall undvika rena skitbilder, förstås. Och hur länge skulle det vara roligt? Men tanken känns frestande.

Vi har ju en norsk naturfotograf här i Sverige, som lyckades med det. Så bra att det till och med blev en bok av det. Och då med bara naturbilder, så omöjligt är det inte. 

Och det är ju alltid roligt att leka med tanken.

 Och medan jag tänker lägger jag ut en bild som jag tog i morse när jag gick till jobbet. Bara för att känna hur det känns.

Det kändes bra.

Sov Gott! 

 

Inlagt 2008-08-14 23:45 | Läst 1598 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?