fotografering (och annat?) med ddarriga händer

3. Att göra något nytt

Ibland behöver man göra något nytt för att hålla inspirationen och lusten uppe. I alla fall är jag sådan. Visst har jag gamla favoritmotiv och dito manér, och även en del yngre, men när jag behärskar dem så är de så småningom inte lika roliga och då är det inget roligt längre. För jag är ingen samlare som fortsätter att upprepa mig och tar fler och fler bilder på liknande motiv, på samma sätt. Det blir ju tråkigt, så då måste jag hitta på något nytt. Bli gatufotograf i stället för landskapsfotograf. Ta suddiga och oskarpa bilder istället för knivskarpa med bländare 22 och skärpa härifrån till evigheten. Hitta nya uttrycksätt helt enkelt.

 Nu har jag gjort något nytt. En längre tid har jag samlat på mig ytor (bilderalltså) utan att riktigt veta vad jag ska ha dem till. Någonstans i mitt undermedvetna har jag vetat att jag vill göra något med dem, men inte riktigt vad. Nu har jag gjort det, med några nytagna bilder (från igår). Jag har paketerat på ett (för mig) nytt sätt. Inkluderat en snygg och prydlig presentation i själva bilden. Det var riktigt roligt.

Av en bild på en falurödfärgad och väderbiten gammal planka gjorde jag följande bild där jag lade till en liten inramning.

 

Sedan fick jag blodad tand och gick vidare med följande bild (till vänster) som fick en ny inramning (till höger). En större version har jag lagt in på  här på Fotosidan. De här tumnaglarna gör ju inte bilden rättvisa ;)

 

 

Och när jag hunnit så långt var det ju bara att fortsätta; en avsågad björk fick bidra med motivet, jag stod för "inramningen".

 

Det här var jätteskoj!  Det här måste jag göra mer utav, med alla bilder som jag samlat på mig utan att veta varför. Nu vet jag. De är råmaterial för sådana här experiment. Men jag kommer inte att sluta gatufotografera för det. Det är också roligt.

 

Glad fotografering på er! 

Inlagt 2008-07-12 22:02 | Läst 2912 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver