fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Om man råkar ta en omväg och har kameran med
kan det bli blandad kompott:
sushi, under broarna och holmgång

Det var det som hände idag, jag råkade ta en omväg hem från jobbet. I stället för att gå hem gick jag till tunnelbanan och åkte in till T-centralen och tog sedan pendeltåget hem. När jag ändå råkade vara i stan så började jag vandra, så det dröjde innan jag hamnade på pendeltåget (och det var nog det som var meningen).

 

Det första jag gjorde var att åka rulltrappa.

 

Sedan kom jag direkt upp från underjorden till folkliv och sommarsol

SMS- och Sushibuffé.

 

Jag vandrade förbi folklivet framför Centralstationen  och sökte mig ner mot vattnet men hamnade under några av stadens broar. Tyngden av all cement gjorde att jag tyckte bilden skulle bli svartvit.

Här är det ju inte bara betong, form och gråskala utan också solstrimmor att använda som element i bilden. Det är ju sådant jag bara inte kan passera utan att se bilder och därför lyfta på kameran och ibland blir jag också nöjd med resultatet, även när jag kommit hem. Ibland blir det platt fall, ibland upptäcker man inte det riktigt fina förrän efteråt.

 

I den här vinkeln, bara några meter bort, blev i stället färgerna så sköna...

... och skönheten bestod.

 

En stund senare blev det holmgång när jag hittade en riddar-holme. Men det är nog ingen riddare som går där, snarare en penn-fäktare eller förlagsredaktör,  Nordstedts är ju nära. Själv är jag väl en PEN-fäktare.

 

Redaktören försvann snabbt ur bilden och jag hade inte hunnit många steg innan två andra vandrare klev in i sökaren och tog plats i bilden.

 

Kullersten och solkatter var det som fångade mitt intresse här.

 

Så är det det här med att fotografera redan sönderfotograferade motiv...

... så jag ska väl påpeka att det är skuggan och familjen som är motiven.

 

Samma skugga får tjänstgöra även i nästa bild, men familjen är utbytt.

 

När jag korsat holmen fortsätter jag på nästa bro och därborta siktar jag Mariaberget igen. Jag kan visst inte hålla mig därifrån. Syndaren återvänder till brottsplatsen...

 

Promenaden har ju knappast börjat än och jag har redan med råge passerat sjubilds-kvoten. Det finns stor risk för att det blir en fortsättning. Kanske redan i dag, för klockan har passerat midnatt.

 

Olympus PEN + 17 mm

Inlagt 2010-06-29 00:18 | Läst 4867 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Stockholm är verkligen tacksamt för fotografen! Kul att se hur du växlat mellan färg och svartvitt.
Svar från janolof 2010-06-29 09:26
Varje individuell bild har ju något som fångade min blick när jag gick där, och valet mellan färg och svartvitt är ju bara ett försök att bäst försöka ge uttryck för det jag såg.
Gillar bilden på de två vandrarna med den solbelysta fasaden och det öppna fönstret.
Svar från janolof 2010-06-29 11:03
Ja, dom kom i rätt ögonblick.
Tegelbacken och f d Järnvägsparken är ett (o-)trevligt ställe. Ogästvänlig som park men med härliga solstrimmor och gråskalig betong att försöka skapa bilder av. /Matti