fotografering (och annat?) med ddarriga händer

5. IDAG: Synliga bilder!

Bilder som ni inte fick se handlade det om igår. Bilder som ni fick tänka er själva. Idag gick jag samma väg (och lite till) och då blev det nya bilder. Jag hade nämligen tagit med mig en av apparaterna på bilden nedan. Det blev den till vänster, för den var minst och smidigast. Dessutom saknade ju den till höger ett kamerahus, för det var upptaget med att ta bilden.

Den är ganska behändig den där kompisen till vänster. Den är också trevlig på det viset att den har möjlighet till manuella inställningar och det gilla jag. Tid, bländare och avstånd. Så det går att använda den som  en traditionell hyperfokalgatufotograferingskamera, och det gjorde jag idag.

 Gårdagens katt var borta, så där blev det en tråkig bild och alla de lekande barnen i parken hade inte vaknat ännu, men i tunneln under järnvägen hittade jag två personer, hand-i-hand på väg mot Samsung-reklamen (den med 24 mm, själv hade jag min på 28 ekvivalenta millimetrar).

 

Nere i centrum hade två farbröder placerat sig strategiskt framför rulltrappan så att jag kunde få min rulltrappsbild, och ja, jag lyckades fånga ännu en person som precis lämnar rulltrappan, strategiskt mellan gubbarna. Förmodligen hade det varit bättre om han varit högre upp i trappan, men nu var han inte det.

 

I centrat bygger man om (det är Sollentuna jag talar om) så man får vara beredd på att det ser annorlunda varje gång man kommer dit, att man får gå en annan väg och att dörrarna har flyttat, för att inte tala om butikerna som är riktiga hoppjerkor.

Det jobbas lite överallt, bland annat på plan 5 (syns det? Att det är plan 5 alltså)

 

Det blir inte så mycket reflektioner idag, inte så mycket text, men vi får väl säga att det handlar om andra halvan av runrbriken på bloggen: "upplevelser" . Eller så är jag inte inspirerad. Eller så är det ett modernt överflödsfenomen. Den digitala tekniken gör det möjligt att på kort tid producera fler bilder än någonsin förr. Varje bild ägnas inte samma tid, samma hantverk och samma omsorg. Å andra sidan blir de tillgängliga att njuta av. Och de kan hjälpa till att förmedla upplevelser och bilda en berättelse. På ett annat sätt än i går när jag bara använde ord.

Se där, det blev en reflektion idag med.

Avslutar med att visa att det var fler ute och promenerade.

Inlagt 2008-07-14 21:22 | Läst 2970 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej. En sann reflektion är ju att det produceras ett uppsjö av bilder. Jag märker det själv när jag kommer hem från någon fototur eller resa. Ttots att jag bestämt mej för att vara kritisk när jag knäpper och sparar där hemma blir det alldeles för många bilder i datorn. Någon menade att man ska spara tjugo bilder från resan, festen etc och sen lägga resten i en undermapp. Efter ett tag märker du att du inte ägnat någon tid åt undermappen. Jag försöker göra så här men har svårt att lyckas.
/Leif