fotografering (och annat?) med ddarriga händer

6 x 6 x 6
från Slussen
en plats med förbleknande minnen

6 x6 x 6 från Slussen, dvs sex kvadratiska bilder från ett sönderfallande barndomsminne där inte mycket stämmer längre.

Som liten pojk sprang jag omkring mycket i slussmaskineriet, det villsäga i trafikmaskineriet, inte maskineriet för slussportarna. De tittade jag bara på och fascinerades av vattnet som strömmade mellan båtarna, och då mest sommartid, när det var fart på nöjesbåtarna. Det såg spännande ut med båtarna och nog drömde jag ibland om att få åka med. Mer än en dröm blev det inte.

Mycket är sig likt, däruppe stretar folk uppåt, då som nu. Det är strävsamt att ta sig upp på Söders höjder. Och Gula gången finns kvar.

Det är enklare att gå nerför, motGamla stan.

Klotter fanns inte då, inte i den här omfattningen. Det klotter som fanns då var nog gjort med blyertspennor, eller vita skolkritor som någon snattat bakom frökens rygg.

Tidens tand har haft sin gång, det inre börjar se ganska tärt ut.

Här nere var det skoj att springa. Det fanns trappor och gångar både här och där och som var spännande för en liten grabb i förskoleåldern.

Någonstans inne i cementen låg Svenska Manometerfabriken, men de enda resterna jag lyckats hitta är fragment av namnet på en vägg. Jag minns att varma sommardagar hade de öppna fönster för att vädra och att jag stack in huvudet och pratade med folk därinne. De fönstren kan jag inte lokalisera i dag. Kanske är  de igenmurade. Och minnena gamla och suddiga.

Gula gången.

Jag kan inte minnas att jag gick här så ofta. Det var nog andra vägar som var roligare. Jag var ju inte på väg någonstans, som de flesta här  är. Det är väl egentligen enda anledningen att befinna sig här, om man inte förirrat sig med en kamera.

Folk rör sig till och från kommunikationer och ibland faller ljuset bra.

Nu är kvoten på sex bilder slut, så då är väl berättelsen också det. Egentligen hade jag tänkt att göra en mer gedigen promenad här, men jag tog ju så lång tid på mig från Centralen och hit, att nu var det dags att gå vidare mot fikat på Hornsgatspuckeln.

Jag får väl återvända någon gång...

Inlagt 2012-11-23 16:21 | Läst 1434 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag måste försöka hinna med ett par rundor till innan det bommas igen. var på väg idag, men kom aldrig så långt. Trevliga bilder.
-affe
Svar från janolof 2012-11-23 19:16
Tack!
/J-O

När "bommar dom igen" och i så fall vad. Finns det några kända tidsplaner
alf109 2012-11-23 19:29
Vet inte om det finns några datum, men dom har väl tömt lokalerna i blå gången? Och i så fall dröjjer det nog inte länge innan de börjar spärra av.
Curt 2012-11-23 21:12
Konsum vid Saltsjöbanan bommar igen 30 november och övriga gallerian en månad senare.
Svar från janolof 2012-11-24 17:49
Då gäller det att raska på, med andra ord!
roligt att läsa om din minnen och se dina foton
jag känner igen det
ang Manometerfabriken, tror jag, att lokalerna finns kvar och kan nås via SL som hade sin personallokal vid sidan om
/inger
Svar från janolof 2012-11-24 17:51
Jo, jag misstänker att det är där någonstans det var.
Roligt att jag kan väcka igenkännande...
MvH
/J-O