fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Den röda tröjan promenerar i terrängen

Vi har sett den röda tröjan förut. Den har varit ute och rört på sig i Nora, i Pershyttan och  senast i Granbergsdal.

Nu är den ute och går igen, strax söder om Degerfors, längs en stig men bitvis en oländig sådan. Men egentligen var den onödig, tröjan alltså, eftersom vädret var onödigt varmt.

Det var många små uppförsbackar, ofta steniga och knöliga som här, men det var lika många knöliga och steniga nerförsbackar, så upp och ner gick det i istidslandskapet.

Dessutom var skogen fläckig av sol, sådant där riktigt besvärligt skogsljus.

Urfrätta solfläckar eller igengrodda skuggor? Eller går det att hitta något mittemellan? Det är inget roligt när alla bilder känns som kompromisser.

En ljussatt grästofs kanske kan ge liv åt bilden

Med röd tröja.

Solo.

På väg ner i djungeln?

Kartläsningspaus?

Uppåt igen.

Hm? Vad har hon hittat?

Något sådant här kanske.

Ibland fanns det spänger för att överbrygga hindren.

Cirkeln är sluten.

En och en halv timme tidigare gick vi längs kanten uppe på bergväggen och nu hade vi kommit tillbaks.

Som omväxling till till våra tidigare bergslagspromenader hade vi på denna promenad rört oss i mycket äldre historia, snarare  i geologin och geovetenskapen.  Mest det senare, istida fenomen. Här rann det rejält med vatten en gång i tiden, Sveafallen.

.

Inlagt 2011-08-26 11:12 | Läst 4749 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tycker att du lyckats bra i det besvärliga skogsljuset! Du lyckas verkligen fånga lite av skogens skönhet. Och du får med fina linjer!!!
Gillar din mossbild och grästofsen bäst tror jag...men fina de andra också.
Och väldigt bra gröna toner på min skärm...
MVH Lena
Jag tycker att man lyckas bäst i skogen när man kan få med lite vägar, gångstigar etc. Bäckar och tjärnar hjälper också till. Annars ser man ju inte skogen för bara träd. Denna terräng är verkligen intressant genom sin märkliga topografi/geologi. Jag har faktiskt gått där själv en gång, men det var en av vandringslederna förbi massor av jättegrytor.

Min erfarenhet är att det är lättare att hantera igensopade skuggor än urfrätta högdagrar. I de senare finns ingen bildinformation alls. Men skuggorna kan innehålla massor av detaljer som bildbehandlingsprogrammet kan locka fram. Särskilt om det är råformatbilder.
Under nästan 15 år åkte jag ofta genom Degerfors. Varje gång såg jag skylten vid järnvägsviadukten och tänkte att någon skulle det vara intressant att se.
Nu är det drygt 15 år sedan. Det blev aldrig...
Du har rört dig ut från storstadsmiljöerna och hittat ... vad? ... den röda tröjan! Och mycker grönt! Naturens grönska och framförallt skogar är märkvärdigt svåra fotograferingsobjekt har jag själv märkt. Men det är så rofyllt att befinna sig där och tid har man ju i regel så några fina bilder får man i alla fall! Härlig stämning i bilderna du har...