fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Blöta bilder men de behöver inte torka, men kanske Victoria och Arne i regnet och sedan drog hjärnan igång och idéerna

Vatten är vått och varför skulle det börja falla från ovan just när jag klev ut genom dörren för att gå hem. Räckte det inte med att det höll på bli mörkt?

Kameran vilade skönt i fickan utifall att...

Och, "utifall att" inträffade ganska raskt när det blänkte i gatstenen.

Det som varit en byggarbetsplats ganska länge börjar se ut som en gata igen och saker och ting börjar få namn. Victoria Tower och Arne Beurlings Torg har det blivit, en kronprinsessa och en kodknäckande matematiker. Och blött var det, som sagt, blött ljus.

En bild till hann det bli innan vädret ökade i intensitet och det inte var roligt att fota längre. Färg denna gång, för färg var det ju.

Sedan strövade jag vidare med nerdragen luva och och uppfällt paraply och så rullade tankarna på och förrirade sig i hjärnans vindlingar och sög upp gamla minnesspån, men det cirkulerade kring foto hela tiden och jag började få idéer, det uppfällda paraplyet ledde mig till "med plommonstop och paraply" och fick mig att komma ihåg att jag sommarjobbat på paraplyfabrik, och var finns de bilderna, och jag borde se till att jag kan skanna in gamla negativ och det dök upp bloggrubriker som "vad gjorde dom på Laxön sommaren -69" och "hur man lagar kameran med morakniv och hur det  det fick mig att kunna hjälpa polisen" och andra hugskott, långt bortom vardagens trivialiteter och fotografins gränser.

Vi får väl se.

.

Inlagt 2011-10-19 20:23 | Läst 1619 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Färg var det! Fantastiskt vad läckra färger det kan bli i det blöta. Jag blir nästan försonligt stämd inför betonglandskapet :-)