fotografering (och annat?) med ddarriga händer

När man har lyft kameran och missar ögonblicket, som blir bra ändå och som när de kom i rätt ögonblick och pratade foto

Fångade ögonblick är ju en del av fotograferandet, ja till och med själva essensen menar en del. Då är det ju tur att man har ögonblicken på sin sida, när man inte är så bra på att fånga dem, utan är lite gubbigt långsam i vändningarna och hellre ägnar sig åt det långsamma fotograferandet.

Han stod där och putsade framför skobutiken som inte öppnat för dagen. Ja, han putsade inte skor utan fönster, men han stod där så bra och jag lyfte kameran och tryckte av. Och då böjer han sig ner!
Sabotage!

Kanske blev bilden bättre av det.  Jo det blev den, men det var ju inte min förtjänst.

På eftermiddagen samma dag, det var den där dagen som det regnade så mycket och allt var blött, inte minst gräset de klippt under dagen och som draperat trappan så fint i grönt.

Det går inte folk där så ofta, men nu kom det två damer samtidigt och i det ögonblicket jag skulle fotografera  den gröna trappan. Jag kunde inte undgå att höra spridda ord ur deras samtal.

"...där på Fotografiska..."
"... nästan som konst..."

Två fotografiska ögonblick en vanlig dag i mitt liv.

.

Inlagt 2012-09-02 11:36 | Läst 1327 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vi bjuds sällan på omtagningar så det är bara att gilla läget liksom.

/Torbjörn
Man kan ibland undra vilket ögonblick är det så viktigt att fånga, när det finns så många och hela tiden kommer nya. Dina två ögonblick idag blev ju bra, fastän du inte hann fånga ögonblicket, utan fick två andra ögonblick.
/ pia