fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Juldagsmorgon...

Nu har ju halva dagen hunnit gå, men jag var ut  en sväng i morse, medan det fortfarande var juldagsmorgon, om än inte i julottetid.

Alla sova i enslig gård, inkrupna  under mjuka täcken..?

Nej ensligt är det inte, husen står ju och skaver mot varandra, och inte behövde jag gå upp i mörka juldagsnatten heller.

Jag minns min far berättade om sin barndoms  juldagsmorgnar. Det var att gå upp tidigt. Till kyrkan och julottan var det 1 1/2-2 mil genom hälsingeskogen, utan riktiga vägar, så det tog tid för hästen att dra släden med hela familjen. Visserligen var min far morgonpigg, men inte var det med någon större förtjusning han berättade om dessa mornar, ofta rejält kalla.

Det var inte så ofta han berättade något om sin barndom. Han berättade om andra människor, men inte om sig själv. "Det var så hemskt på den tiden, så jag vill inte prata om det", sa han en gång när jag frågade om något. Det mesta jag vet har andra berättat.

Lite modernt bortskämt tog jag en kort promenad med kameran innan jag bestämde mig för att det var skönare inomhus, men några små intryck hann jag fånga.

Snöhögarna såg ut att sova gott i otteljuset...

... och snön låg där den låg.

Inne i gångtunneln kan man stå lite skyddat.

"Skotta och  sanda i trappen"-entreprenören hade gjort sin morgonläxa bra.

Det var bara att gå hem igen, in i stugvärmen. Och där är jag kvar än. Min hals är fortfarande för kraxig för att inbjuda till någon långpromenad, och bilderna är precis så mörka och brusiga som jag uppfattade morgonen.

.

Inlagt 2012-12-25 15:21 | Läst 3114 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Några välbekanta vyer inbäddade i mjuk snö. Jag såg dina bilder på förmiddagen idag och tänkte, hua...va kallt. Sedan rasade temperaturen här i Dallas och vid femtiden låg det flera centimeter blö snö över bilar och växtlighet, sedan frös det och kaos uppstod på betongvägarna. Hemma fungerar det i alla fall någorlunda. Krya på dej.
Hälsningar Lena
Svar från janolof 2012-12-26 10:29
Jag minns en jul när dottern var liten och vi kom till O' Hare i Chicago på julafton och det var 28 minus (celsius). Snacka om kaos. Åtta-tio timmars förseningar.

Här kommer tö nu, i alla fall ett par plus.

God fortsättning
/J-O