fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Med solen i bilden (eller nästan). Plågsamma objektivförsök?

Ett sätt att provocera kamera och objektiv är ju att ha med solen i bild, men det kan ju också vara ett sätt att söka nya bilder. Med ett nytt objektiv på kameran kanske kombinationen kan bli provocerande även för fotograf och bildresultat.

Lövfiltrerad bild.

Vinterns lövlöshet kan vara en extra utmaning när man ska trixa till en bra placering av  sol/ljus i bilden. Det finns så få löv att använda sig av. Eller så är det en fördel, för att det inte är så många störande löv i vägen. Låt oss lite  diplomatiskt konstatera att att det är annorlunda.

Olympus 45 mm/1.8, nästan full öppning (2.0)

I kombinationen av skärpa och oskärpa, på kort avstånd, kan motiv uppstå som inte finns i verkligheten och som är omöjliga att förutse innan man sätter ögat till kameran.  Slumpmässigheten förstärks också av att jag inte har något stöd och  står på osäkert underlag. Helst tar jag sådana här bilder liggande  raklång på marken med armbågarna som stöd. Det var inte att tänka på den här gången utan våtdräkt eller möjligen liggunderlag.

Jag vet inte hur plågsamt det är för ett objektiv att få solen i ögonen, men för att se hur mitt nyinköpta fungerade tog jag risken...

Samma löv igen.

Undrar om Claes kunde ana vad hans objektiv skulle utsättas för när jag tog över det. Det anade inte jag heller, det här var bara ögonblickets ingivelse när jag gick där.

Samma löv men en annan bild.

Jag får ju säga att när det gäller sådana här bilder kommer en kamera med elektroniska displayer till korta, jämfört med ett riktigt spegelhus, där man tydligare kan visualisera  resultatet. Hade jag haft min Canon med mig tror jag att jag kunnat gör mer av motiven.

Prov utan värde? Det var i alla fall roligt medan det pågick.

.

Inlagt 2013-01-14 08:53 | Läst 948 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder och den första var riktigt bra med det silade ljuset genom det lilla hålet i lövet. Jag brukar också fotografera mot solen trots att jag vet att man inte ska! =) Sen är man solblind en bra stund efter! Men vad gör väl det? Det är ju så kul och resultatet brukar aldrig bli som man tror!
Ha en toppendag!