** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
fotografering (och annat?) med ddarriga händer

När ljuset har betydelse.

En del bilder bygger helt på ljuset, utan det skulle bilden falla platt till marken. Det ligger inget djupt funderande eller långt filosoferande bakom det. Rubrikens "när ljuset har betydelse" var bara en spontan impuls som for genom  huvudet, när jag hittade  nedanstående gamla diabild och insåg att den var ett givet scannings- och bloggobjekt.

Jag tänker inte prata sönder bilden genom att säga en massa om den. Den klarar sig bra själv.

.

Sedan trodde jag att jag var klar med blogginlägget, men efter en stund tyckte jag det var lite ynkligt med bara  en bild, så jag bläddrade lite till bland bilderna och hittade  en bild  där ljuset  också har betydelse, men på ett annat sätt, nämligen genom att den är just ljus.

Jag tycker båda bilderna är sådana man kan stanna upp vid och titta en stund på för att ta in allt som finns i bilden (men då ska man kanske inte vara fjällhatare). Det är också en anledning till att jag inte skriver något om själva bilderna. Båda visar fjäll, men ändå så olika.

Möjligen kunde jag ha bloppat bort ytterligare några små prickar i den översta bilden, men ibland är det svårt att se vad som finns i bilden och vad som sitter på bildskärmen eller glasögonen.

Inlagt 2013-03-20 08:01 | Läst 956 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den första bilden va fin med sitt ljus, och innehåll... Man känner hans Kraft i hugget...
Och ja, ljusets betydelse för foto är väl lite som vattnets betydelse för sjöfarten... ;)

Ha en fin dag! //Peter

PS och skönt att det är fler än jag som kanske ibland försöker redigera fläckar, som sitter på bildskärmen :) DS.