fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Ett Diskobesök där morgondimman varar nästan hela dagen kan göra ljuset lite spännande

Så var det den här dagen, det tog tid innan dimmorna lättade och och under tiden ändrades ljus och kontraster på ett spännande sätt. Förgrunden kunde bli skarp och kontrastrik om lite sol tittade igenom dimbankarna medan bakgrunden tonade bort. Som fotograf var det bara att suga i sig skönheten och försöka bevara ett uns av det i bilden.

 

Svart sand och is. Fina kontraster?

Väl att märka var detta en helt molnfri dag, ovan dimmorna fanns en knallblå himmel, men den syntes inte riktigt. Förresten, morgon och dag var begrepp som kändes lite främmande här, sommartid nästan 50 mil norr om polcirkeln. Det var ju alltid ljust. Allt var en enda lång dag.

Lagar tak i solen.

Bildmässigt kunde  dimman utnyttjas på olika sätt, till exempel till mjukare bilder utan att andas på linsen eller att ta till grövre ting, som vaselin. Här bjöd naturen på allt, och inte bara en kort stund, utan hela tiden.

Kontakten med omvärlden?

Något rött kan sätta piff på bilden, en extra krydda?

Strandfynd?

Bilderna är tagna på Diskoön i Diskobukten. Vi kom dit med båten Disko som däckspassagerare och när man la sig ner på durken för att vila, hördes ljudet från motorerna tydligt när man la ner huvudet. Det måste vara äkta Disko-dunk.

.

Inlagt 2013-03-24 09:37 | Läst 1338 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Väldigt fina bilder J-O!! Precis som du också beskriver känslan och stämningen. Och med din story så okej, Disko. Annars förmedlar bilderna en helt annan skönhet. Den första är magisk! Den bästa jag sett från dig?
Ha en fin söndag! //Peter
Svar från janolof 2013-03-24 18:59
Magisk, det låter det. Bockar och tackar för berömmet, men det var ju ljuset som gjorde bilden, jag har bara tryckt på avtryckaren ;)
Fin söndag? Kraxig och snuvig sådan.
Ha det/J-O
Vilka härliga bilder! =) Precis sånt väder som man önskar det vore året om! =)
Svar från janolof 2013-03-24 18:55
Jag misstänker att du skulle gilla det här ljuset!

Tack /J-O