fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Ansikten och profiler

Någon porträttfotograf har jag aldrig varit, men det händer ju att jag tar bilder på människor och ibland kan det då hända att det blir något som påminner om porträtt.

När jag var i Uppsala och fikade senast hade jg inte bara lille PEN med mig utan även Canonen, bara med den lilla haken att  jag hade glömt att sätta i minneskortet, sist jag tankade ur det. När jag efter en stund nämnde det, att jag varit nybörjarklumpig, så var det raskt en vänlig själ vid bordet som fiskade upp ett extra lånekort till mig.

Tackar, bockar och bugar!

Den vänliga själen gräver efter något annat i sin packning, "det ska finnas här"

Per Ottenström, vänlig själ.

Ja, den finns här!

Jag har den!

Det är roligt med människor som har ett levande ansikte!

En grekisk profil

Nikos satt bredvid mig


En profil från Knivsta

En fotosideprofil, inte fångad i profil, utan snett framifrån.

Torbjörn

En Uppsala-profil från gränslandet i norr

Rauni

En motljusprofil

En ny bekantskap. Han sa att han heter Johan

Också i motljus

Jennie


50 mm, 1.4, Canon 40D

Inlagt 2011-05-27 20:00 | Läst 3797 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilket kalasfint porträtt av Rauni! De andra är för övrigt inte så dumma heller.
Svar från janolof 2011-05-28 12:40
Tack!
Jo jag är nöjd själv, är ju inte så ofta jag gör sådant här.
Javisst påminner de lite om porträtt, kanske ska det bli din nya bana som fotograf? Själv blir man alltid lika förvånad över att man själv kan fastna på bild. Kan tänkas att det är en reaktion som fotofolket i allmänhet gör, man hör ju egentligen hemma bakom linsen.
Svar från janolof 2011-05-28 12:39
Nej, ren porträttfotografering är inte min grej, däremot kan jag fotografera människor i ett sammanhang, som här, eller som vid Knallyt eller som i mina Gruvdags-bloggar. Då avbildar jag det som finns, vid rena porträtt styr och "regisserar" fotografen en del, och det är inget som lockar.

Ja, ofta fastnar ju inte fotografen på bild, om det inte är någon mer fotograf där.
Klart man ställer upp och hjälper en fotovän i nöd. Dock undrar jag om du skulle kunna tänka Dig att skicka tillbaka minneskortet snart? Semester nu och sämre tömningsmöjligheter än annars :-) Adressen har du i dom mail jag sänt i samma ärende tidigare. MVH Per