fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Åter på Ellens bageri

Äntligen är fotofikat tillbaks på Hornsgatspuckeln i Ellens bageri. För mig som handlat bröd av Ellen själv en gång i tiden är det ju också lite nostalgiskt. Kommunikationsmässigt är det ju också bättre beläget än Twang dit omständigheterna tvang oss.

Ett antal herrar (och medelåldern var hyfsat hög) hade samlats, men damerna höll sig undan.

Fikat var gott och vi skötte oss nog, för vi var välkomna tillbaks igen.

Det pratades förstås, om kameror och bilder förstås, men även annat.

Jag låter bilderna tala för sig själv och låter personerna få vara anonyma.

Höstmörkret föll medan vi satt där.

För att ni inte ska tro att den fotografiska världen enbart är färgglad, ska jag vis att den faktisk kan vara svartvit också.

Hjälp, han siktar på mig...

.

En matematiker från Lund tittade in när han ändå var i Stockholm.

Tack för trevligt fika!

Hoppas vi ses snart igen.

.

Inlagt 2012-11-21 21:10 | Läst 1723 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Blev nyss informerad om att fikat är tillbaka på Ellens. Den konstiga träfftiden - anpassad efter behoven hos äldre herrar + friherrar av olika slag - är väl sig likt, den också? Vem vet, kanske går det att fixa tid som friherrinna någon gång framöver för att känna av den där nostalgin som finns innanför väggarna på fiket och som så många har vittnat om...
Hur skall Ni göra för att få upp antalet kvinnliga deltagare? Enligt rykten har andra ställen, som Uppsala typ 50/50 fördelning?
Håller med föregående kommentatorer - Ellens skulle behöva ta efter efteraparen Dagnys lite vad gäller könsfördelning :)

Inget ont om gubbar, men det kan väl vara kul med lite blandning ...
elgenper 2012-11-21 22:55
Gubbe som jag numera obönhörligen är (enligt uppgift idag har jag t o m en "gubbkamera"... ;-) ), håller jag odelat med om det. Tror dock inte att vi gubbar skulle ha så mycket framgång med mer aktiv raggning (för att uttrycka det milt...). Vad gör vi fel, som skrämmer bort gummorna, för att inte tala om tjejerna?

Att det emellanåt kan bli alldeles för mycket snack om teknik och om själva kamerorna tror jag även många av oss gubbar håller med om. Bildinnehåll, uttryck och kommunikation i stället för menyer, upplösning och programvara, det skulle lyfta det hela en hel del. Däremot är jag inte insnöad nog att tro att det numera går någon skarp skiljelinje mellan könen när det gäller sådant.

Hur vore det med en snabb "laget runt" där man tipsar varann om utställningar/böcker/webbplatser med intressanta bilder, eller rentav berättade om projekt man skulle vilja göra (eller faktiskt gör)?
Anders F. Eriksson 2012-11-21 23:03
Ni kan ju börja med att förlägga träffarna till en tid där vi som bara nästan är gubbar och tanter har möjlighet att delta :)

Om ni nu vill ha fler deltagare alltså ...
Det var trevligt att titta förbi på er fika och säga hej. Kul att se vad det är för figurer bakom bloggarna, även om jag inte hann prata med alla.

Jag kan tycka att det är intressant (för att inte säga komiskt) att folk orkar problematisera över något så trevligt och oskyldigt som en fotofika.

Mvh, lundamatematikern
elgenper 2012-11-22 10:55
Nja, problemet är ju inte precis det trevliga fikandet som sådant. Men om halva fotovärlden (tjejerna) känner sej utestängda, så ÄR det ju ett problem. Ingen vill väl ha det så?

En annan lundamatematiker (det var -62, så det är synnerligen preskriberat....).
Fina bilder, allra helst de svartvita! Ser riktigt mysigt ut på Ellens/Puck/Tårtan!
//Ewa