fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Att återvända
Men man kan närma sig motivet på olika sätt...

Jag stannade till vid ett favoritmotiv (det finns många sådana!) idag och funderade på hur jag skulle närma mig motivet den här gången, så att jag inte bara tar de vanliga bilderna. Visserligen har jag nog inte varit här förut den här tiden på året, och kanske inte heller i det här ljuset, men jag ville ha  mer variation än så.

Jag bestämde mig för att försöka med att lägga skärpan på "fel ställe", dvs. att huvudmotivet inte är skarpt, utan att det är något annat som blir huvudmotiv och resten bara en antydan om vad det handlar om.

Här har jag till och med vänt ryggen åt huvudmotivet och antyder bara att det finns en väg hit.

Vänder jag mig om blir antydan något tydligare.

Här blir nog antydan om vad det handlar om ännu tydligare.

Jag hade två objektiv med mig. De tre ovanstående bilderna är tagna med ett manuellt Takumar 1.8/55 mm, som satt på min Lumix G2. Tyvärr upptäckte jag inte på en gång att kameran fortfarande stod på ISO800 efter fotande i mörkare miljö, vilket gav onödigt mycket brus i delar av bilden. 200 dög bra för det fortsatta fotograferandet.

Jag övergick sedan till att antyda genom att bara ta med delar av motivet, och nu kan man nog kalla det för betydligt mer än bara en liten diskret antydan. Men det är fortfarande en bit kvar till att "panga rakt på".

Jag bytte objektiv, eller rättare sagt kamera, för det andra objektivet satt på en annan kamera. En kamera i höger jackficka och den andra i rem runt halsen och innanför jackan. Det regnade lite. Eftersom objektiv nummer 2 var en vidvinkel var det svårt att vara lika diskret antydande, som med ett kort tele. Nöjde mig med att fotografera från baksidan, diskretare blev det inte.

Ett annat sätt att närma sig är förstås att börja på långt håll!

Trehundra meter bort, är det tillräckligt diskret?

Det blir nog ett inlägg med de "riktiga" bilderna också.

God kväll!

Inlagt 2012-11-24 19:36 | Läst 1039 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snyggt och mysigt murrigt i gråvädret, Jan-Olof! :) /Tommy.
Svar från janolof 2012-11-25 08:30
Det är en fin plats, så det är alltid trevligt att komma hit, även om det inte syns på bilderna att det var ett irriterande fint duggande hela tiden som drog ner mysighetsfaktorn. Det var skönt att ha en varm bil att återvända till.