fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Bara vanligt vatten, men det rinner och blir till motiv när ögat ser och till bild när kompakten fångar in det sedda

En skog, en bäck, lite regn och ett lagom ljus, lite molnsilat och fint, det lockade mig och min nya kompakt, som jag fortfarande håller på att vänja mig vid, eller ska jag kanske säga "köra in".  Att den fungerar, det vet jag ju nu, men än vet jag inte till fullo vad den har för begränsningar (och vad kombinationen fotograf/kamera har för begränsningar).  Fungerar vi inte ihop blir det ju inte bra, men jag tror vi börjar lära oss.

Vegetationen var frodigt grön och vattnet i den lilla bäckfåran lägger till lite liv och rörelse.

Vattnets rörelse ändrar motivet från ögonblick till ögonblick och riktigt hur resultatet blir vet man inte inte innan man sett den  färdiga bilden. När ska man trycka på avtryckaren? Vilket ögonblick är det rätta? Det blir lite spännande fast det är ett rätt stillsamt motiv. Att använda serietagning är inte min grej. En exponering i taget ska det vara. Inte för att det är bäst. Inte för att det är effektivast.  Det är helt enkelt roligast så, tycker jag, och är det inte roligt vill jag inte fotografera. Det är vägen som är det viktiga, inte målet. Hittar jag några bra bilder i kameran när jag kommer hem är det lite extra bonus, för då kan jag blogga också.

Färgerna var rena och klara och lagom mättade vid det här tillfället, och skuggorna från träden lagom diffusa för att inte ge för hårt ljus  som slår sönder bilden.

Vattnet följer en någorlunda fast väg, som inte varierar så mycket, utom vid några punkter där det bildas  små virvlar och lite skum, och där är det mer liv i motivet, det ändras från sekund till sekund. Små vattenbubblor dansar i bäcken, som solister eller i grupp.

För att accentuera  former och bubblor kan man ta bort den störande färgen. Samma motiv, men ett annat intryck. Små bubbelfigurer dansar runt.

Några sekunder senare  är det andra figurer som dansar där i  den svarta strömmen.

Som sagt, bara vanligt vatten som är ute och rör på sig, men har man tur så kan man göra sina fynd där, när man själv är ute och rör på sig.

Och det räcker alltså med en kompakt-kamera, lättsam njutningsfotografering med lätt utrustning som ryms i byxfickan.

Fotografering som njutning
eller kanske fotografering som meditation....
   ...något som händer i nuet.

Samsung Ex-1, RAW

Inlagt 2012-07-23 21:15 | Läst 1252 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du njuter verkligen med din fotografering! Alltid roligt att få se dina bilder och tankar/ mvh Danne
Svar från janolof 2012-07-23 22:47
Ja , varför ska man annars fotografera?

Roligt att det är roligt!
Tack /J-O