fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Bilar och höstfärger.
Eller kanske tvärtom.
Några minuter en morgon.

Det var härommorgonen och jag var på väg till jobbet. Kanske var det igår, jag minns inte så noga, men tiden har ingen betydelse. Jag var på väg till busshållplatsen för att åka till jobbet, men plötsligt märkte jag att benen gick i en annan riktning, så jag följde med. Jag har lärt mig att man ska lyssna på kroppen.

Gott om löv var det, i alla fall på marken.

Det var nog redan här jag anade att bilar kunde bli ett tema bland höstfärgerna.

Här fanns det löv kvar på träden också.

Betongkolosserna på vägen mot Sollentuna Centrum (Tureberg, som det kallades förr i tiden) gömmer sig så gott det går bakom höstprakten.

Bilar och höstfärger var det. Här blev det nog snarare höstfärger och bilar om man tänker på var fokus ligger.

Bilar?

Det finns ju ett trafikljus i alla fall!

Det kändes roligt att kunna göra något av höstfärgerna, och inte bara fånga dem rakt upp och ner, utan infoga dem i någon sorts sammanhang, om än lite konstruerat. Ett litet minitema som plötsligt uppenbarades för mig där jag gick. Det är då fotograferingen blir riktigt rolig, när det bara spontant växer fram. Bara sådär. Planerade projekt är inte riktigt min grej.

Höstbil? Det gäller att välja färg efter årstiden.

Bilarna kan anas på taket.

...och flaggorna är Opels gula flaggor.

Den här bilen har gul nummerskylt så jag tyckte den passade in  i färgtemat.

Men jag måste erkänna att jag inte såg färgen på nummerskylten förrän jag kom hem och tittade på bilderna. Ärlighet varar längst, fick jag lära mig när jag växte upp (gäller det fortfarande?).

Kameran

Bilderna är tagna med Sigmas 30 mm/2.8 för M4/3-kameror. Det är en brännvidd som jag tycker är behaglig för den här typen av fotografering, lite längre än en normal, men inte så lång som ett kort tele. Brännvidden motsvarar ju 60 mm för småbild/fullformat, en särling i ingenmansland? Men, som sagt, jag gillar den.

Objektivet satt på min Olympus PEN ep-1, den första av Olympus m4/3-kameror, och för den här typen av bilder, med ett objektiv med bra autofokus, tycker jag det går alldeles utmärkt att komponera bilderna på displayen i höstens mer sparsamma ljus, där man inte får en massa störande reflexer på skärmen.

Det är jag glad för, för jag gillar ju kameran!

.

Inlagt 2012-10-25 08:37 | Läst 2812 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?