fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det höll på att inte bli några bilder idag,
men det löste sig och jag fick både kaffe och foton

Jag tog en omväg till jobbet idag, en rejäl omväg för att passera Slussen och kunna agera som Slussen-fotograf en stund och därmed bidra till bildpoolen Slussenbilder här på FS.  Döm om min förvåning när jag har klivit av tunnelbanan och sätter på kameran. INGET MINNESKORT skriker kameran till mig. Jahaja, vad gör man då?

Kort kontemplation på perrongen. Åka till jobbet, jag hinner ju på samma biljett. Var finns det en fotoaffär där man kan tjacka nytt kort? Fotokungen? Dom öppnar väl inte förrän tio som de flesta affärer. Hoppar på snöret igen och åker en hållplats, knallar till till Kocksgatan och rycker i dörren. Stängt. Rekar Japanfoto också. Samma där. Jag hinner fortfarande till jobbet på samma biljett ochnu är det nära till Södra station och pendeltåget.

Hamnar i stället med en latte och morotskaka på ett av Götgatans fik. Sitter där och smuttar i godan ro och läser god bok, precis som man ska göra på café. "Högläsaren" av Bernhard Schlink, fast jag läser tyst. Jag fick den av min dotter som hade läst den på tyska när hon var i Tyskland i våras, och tyckte jag borde läsa den. Hon hade rätt (det brukar hon ha när det gäller böcker). Har inte kommit så långt, började ju på tåget i morse, men jag vet redan att den är bra.

Jag satt vid ett fönsterbord medan fotomotiven flanerade förbi. Så är det när man inte kan fotografera, då ser man motiven. Mammor med barn och barnvagn, äldre damer med väninna och rollator, herrar med skägg och raska steg. Alltnog, klockan blev tio, jag drog till affären och fick mitt kort. Fick samtidigt tillfälle att klämma på en LX3. Både svart och silver. Vandrade sedan mot Slussen.

 

Jag gick med solen i ryggen längs Götgatan och de mötande var bländade, kisande och urfrätta i ansiktet. Själv kunde jag njuta av speglingarna i skyltfönstren

 

Och så var jag framme: SLUSSEN.

Inlagt 2008-11-19 19:13 | Läst 1639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?