fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det var längesedan jag tog så många dåliga bilder...

Känslan fanns där redan  när jag stod där med kameran, tveksamheten inför ljus och motiv och kanske även för  inspirationen, att jag stannat där, för att jag brukar stanna där och inte för att det var fint ljus, just nu, idag, på eftermiddagen. För det var det inte, fint ljus alltså för mina bilder.

Kanske  insåg jag inte det förrän jag kommit hem, kanske borde jag inte ha tagit några bilder alls, och kanske borde jag inte blogga om  eländet. Drypande av ruelse skyllde jag på kamera, objektiv och Lightroom.

Men vad fasen...

Den där stenen har stått där sedan vikingatiden, i gränstrakterna mellan tre kommuner (som förstås inte fanns när stenen restes), så hur kan jag då inbilla mig att jag ska  kunna göra något fint på bråkdelen av en sekund, när den har haft hundratals år på sig att finslipa sin skönhet.

Jag hade bestämt mig för att köra ganska vidvinkligt idag, vilket säkert var ett dåligt val för mina motiv, men det var en av tankarna med det hela, att göra fel och se vad jag kunde göra av det. En liten utmaning alltså, se om rätt kunde bli fel.

Efter att ha misslyckats  med stenen , gav jag mig på träden. Förvårsfärgerna och risigheten var väl det jag såg i motivet.

Sedan gjorde jag en ljus variant.

Dvs. jag exponerade den ljust på plats, färgerna  förlorade den när jag kom hem.

Desperat som jag var av motivbristen, svepte jag iväg kameran.

Jag  gjorde också en snålexponerad variant.

Även den blev av med sina färger efteråt.

När jag nu tittar igenom blogginlägget, börjar jag undra om det kanske finns fler  användbara bilder.  Det blev ju inte sådana bilder som jag ville ta, men kanske blev de oväntade bilderna lika spännande. Varning utfärdas alltså för  en eventuell fortsättning.

Inlagt 2014-03-26 19:55 | Läst 3368 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du får se det som så att du slösade i alla fall inte bort film! -;)
Svar från janolof 2014-03-27 11:26
Nä, det var länge sedan jag gjorde det...
Du har mycket virke i bilderna i dag J-O! // Sören
Känner till den känslan ...
Förslag: om du gör en kvadratisk bild av valda delar (mitten, ta bort mycket nerifrån) av "svepbilden" så har du en utställningsbild. :-)
- hawk
Svar från janolof 2014-03-27 11:27
Har följt ditt förslag i nästa blogginlägg ;)
Bra att du varnar så att man kan längta till nästa inlägg :)
Svar från janolof 2014-03-27 11:30
Längtans tid är över...