fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Efteråt var det mörkt, när vi gick på Söders gator, men det gick bra det med.

Tänk att man hinner glömma under den långa ljusa tiden hur snabbt det plötsligt blir mörkt så här års, men tänk å andra sidan på hur tråkigt det skulle vara om det vore lika jämt. Och fotografiskt sett är ju den här tiden spännande, även om det är något jag inte ägnat mig så mycket åt. Höstarna har oftast varit fulla av annat som ska göras, men nu...

Hornsgatspuckeln, med Tårtan (fiket) bakom ryggen på fotografen.

Oftast har jag ju sett mörkret som ett hinder och problem när jag fotograferat, men rör man sig i den urbana miljön är det ju inte så, då finns det oftast mycket ljus när det är mörkt, vilket kan låta som en motsägelse, men kan vara en välsignelse för fotografen.

Vid Bellmansgatan.

Jag körde med Panasonics lilla pannkaka 14 mm/2.5  (motsvarande 28 mm på småbild) utan att egentligen ha en aning om dess mörker- och motljus egenskaper. Hur många små regnstänk som hamnade på frontlinsen såg jag inte heller i mörkret. Men jag fotade. Så jag kunde inte ha kameran under västen hela tiden för att skydda den.

Mariatorget, eller  Adolf Fredriks Torg, som det hette är jag bodde där. Eller Marijuana-torget som det döptes till i folkmun lite senare.

.

Det här borde vara S:t Paulsgatan om jag minns rätt.

Och här var vi framme vid målet, innan vi tog oss ner i underjorden, för att ta oss dit vi hörde hemma. Men först stod vi kvar en stund för  att utnyttja ljuset. Kanske blev det något av det med...

Det blöta ljuset.

.

Inlagt 2013-10-24 10:40 | Läst 2084 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blöta ljuset är fint!
/ Lena
Svar från janolof 2013-10-24 10:48
Visst är det, det ska man ta vara på!
Blev visst en blöt afton efter att jag gått därifrån.....;-)
Panasonic gluggen beter sig fint i mörkret också, tycker att de flesta nyare gluggar verkar ha bra antirefexbehandling som krävs för den här typen av bilder. Fina bilder.
-affe
Hej Jan-olof! Sköna bilder,där har man vandrat många gånger på 50 talet,,,sköt om dig...
mvhRolf
Fina kvällsbilder i det blöta! LO
Sista bilden blir min favvo idag! Fint fotat!
Ha en härlig kväll!
Härlig serie på stadsmiljön