fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Efterdyningar, efteråt, eftertanke och kanske lite krank blekhet

Jag känner mig ju inte riktigt som Jämtgubben men pigg är jag ju inte heller, så jag håller mig inne i ensamhetens lugn, kraxar och huttrar, och försöker hitta några lämpliga ord och placera dem i lämplig ordning, för att få ihop ett blogginlägg.

Kan man kanske säga att mörkret sänker sig, men att det fortfarande finns ljuspunkter.

Vitbalans i all ära, men det beror ju på vilken vit yta man sätter balansen i.

Ovanstående bild är tagen på fri hand och exponeringstiden var 1 sekund.  Så stadig är jag  inte på  handen numera, så visst är kamerans antiskakfunktion en bra hjälp. Känsligheten var satt till 800 ASA och bilden är tagen i Vallentuna häromdagen, innan jag var på Fotomässan.

Här balanserade jag efter en annan "vit" yta. Ja jag gjorde det inte på plats, utan efteråt, hemma i ljusrummet.

Ett mässbesök kan ju sätta fart både på köpsuget och prylångesten (även om jag inte är någon pryldåre och därför inte smittas så mycket), men den här gången kom jag hem helt utan sådana tankar. Det kändes ganska skönt. Det är inte sådana som jag som göder kameraindustrin.

Man kan säga att jag fick svart på vitt att den kamera jag har passar mig bra.

Det fanns ju likartade och nästan lika och ungefär likadana, men inget som motiverade någon nyinvestering. Kort sagt, jag saknar nog inget på den kamera jag har, så varför slänga ut pengar på något som inte skulle påverka mitt fotograferande.

Det innebär ju inte att det inte fanns likvärdiga alternativ till det jag har. Det fanns ett antal sådana. Skulle jag starta om från scratch kanske jag skulle välja ett annat alternativ, eller annat system, och vägen dit där jag är nu har ju innehållit några sidospår, som jag stått ut med, men sedan har backat ut ifrån.

Men det är ju bra att det finns lite olika alternativ.

.

Men jag kanske  ska skingra mörket lite.

Jag har en m4/3-kamera. Eller snarare, jag har tre och de två  första var bara steg på vägen, båda med tillkortakommanden. I somras köpte jag en begagnad Olympus EM5, och sedan dess är jag nöjd Jag kollade på "efterträdaren" på mässan, och det tog inte många sekunder  att avfärda den, när jag hade den i handen. Jag tittade också på Panasonics GK7 och hade jag inte redan haft ett bra hus, hade den varit en stark konkurrent. Den tilltalade mig. Liksom Sonys nya, men det hade inneburit systembyte.

Nu ska jag gå och göra mig  lite te med honung.

.

Inlagt 2013-11-24 14:17 | Läst 1049 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra funderingar och tankar J-O! Jag har lite svårt att låta bli att köpa nya prylar och varje gång jag kommer hem med något nytt frågar Ann "och nu blir motiven bättre?" ;) Låter gott med te och honung! Ha nu en fortsatt bra söndag! // Sören
Du tänker nog klokt med prylarna Jan-Olof men jag är nog mer som Sören och köper en del möjligen onödiga saker ibland! Ha det gott med allt och den kamera du är nöjd med.
Det är kul med nya prylar ibland, det kan inte hjälpas, men sen jag köpte Olympus EM5 har jag varit otroligt nöjd, däremot köpt en del ytterliggare objektiv o det är ju också kul. Olympussystemet är en väldigt fin kompromiss mellan storlek o kvalitet o objektiven är superskarpa. Ha det fint, LO
Olympus är som grönsaker och protein, det stoppar "sötsuget". Har en fin bild på dig med en orm på ena sidan och en Olympus på magen. Lägger den på Dagnys FB snart.

Må gott J-O och tack för senast.