fotografering (och annat?) med ddarriga händer

En dunkel, italienare de bästa älskarna och så en kaffe på det
Tyska äventyr [5]

Ja det handlar om intryck från ett kafé dit jag med återigenkännandets glädje återvände. Det var när jag höll mig undan för att dottern skulle skriva rapport i lugn och ro. Vi åt sushi och dottern tyckte jag tog skrämmande mycket wasabi, (just det, vi hittade wasabi-ost också, smaskens) och sen skildes vi. Hm, vart ska jag gå? Italienaren förstås. Strosade iväg, placerade mig i skuggan under träden och beställde "ein Dunkel, Bitte".

Det satt fler där.

Jag satt där och njöt långsamt av ölen och lika långsamt av folklivet, samtidigt som jag korrekturläste en av dotterns rapporter.  Kristall-tillväxt i vakum är ju inte direkt mitt område, men struktur och språk kan jag, och att jag inte behärskar området gör ju att jag upptäcker om det är oklart formulerat.

Öl och rapport höll samma tempo, och det var ju bra att de tog slut samtidigt.

Jag tror inte dom pratade om kristalltillverkning.

 

Vad han tänkte på vet jag inte heller, men han hade skaffat sig en naturlig inramning.

 

Vid det här laget hade det blivit lite kyligt, så jag gick in och tog mig en cappucino. Jag satte mig vid det lilla bordet vid trappan och brydde mig inte om att gå en trappa upp till den ombonade övervåningen.

Tyvärr är inte italienaren själv med på bilden, men det är hans kafé och han har nyss passerat. Det känns på stämningen. Och på disken sitter den där lappen som jag såg första gången för två år sedan, men sedan glömt bort exakt vad det stod. Så nu skriver jag ner det för säkerhets skull.

Lappen

I den bästa av världar är:

britterna poliser

portugiserna kockar

schweizarna mekaniker

italienarna älskare

och tyskarna organisatörer

 

På den nedre halvan av lappen har man flyttat ner nationaliteterna ett steg

I den sämsta av världar är:

tyskarna poliser

britterna kockar

portugiserna mekaniker

schweizarna älskare

och italienarna organisatörer

 

Foton på väggarna har de också.

 

Dags att lämna kaféet och dra mig hemåt mot den studerande dottern.

Solen började gå lågt och kvällsskuggorna växte.

 

Det skymmer i gränderna.

 

Men när jag kommer hem lyser flitens lampa.

Klockan 21.

Klockan 23, nästan klart.

 

Ännu en dag till ända

fortsättning följer

Inlagt 2010-04-26 21:09 | Läst 3704 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Roligt att du börjat blogga igen! Riktigt sköna bilder är det också.

Ha det gott! /Thomas
Svar från janolof 2010-04-27 19:58
Jo, det är roligt att blogga igen!
Kul att du gillar...
De' skymmer i gränderna var riktigt läcker. Tjejen och killen hängde med in på fiket!! Bra fångat
Ha de' bra!//Kurre
Svar från janolof 2010-04-27 19:59
Uppmärksamt, du såg att de följde efter...
Läckert att du tyckte det var det...