fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Folk som går

Häromdagen bloggade jag om bilder som blev till när jag och kameran inte var överens. Vi var inte osams hela tiden, så jag tänkte jag skulle visa bilder där samarbetet fungerade och kameran var lydig.

Är man ute och går möter man andra människor som är ute och går, så därför blev det "Folk som går"-bilder, eller ska man kanske hellre kalla det "människor som går"?

En del går i trappor...

...och fortsätter uppför, förbi fotografen

Andra går där det blåser kall vind från sjön...

Ryska turister bland Stadshusets pelare

...och en del bara går.

...kors och tvärs mellan pelarna

Ibland behöver man en paus i gåendet.

Pausen fick bli i färg.

Nu har vi hamnat i gamla stan, där en del kommer in från en sidogata

Här gick det så fort att mitt finger kom med till vänster i bilden, men eftersom jag gillade bilden, amputerade jag det mesta av fingret.

Alla går inte utan stannar upp

Och på en del ställen gås det mycket

Sett från ett fönster när jag fikade. Behövde det efter promenaden.

SLUT.

PEN + 17 mm, genomgående

Inlagt 2011-05-03 13:06 | Läst 1799 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina sv/v-bilder. Är det kameran, PS eller SEP?
/John-Erik
Svar från janolof 2011-05-03 17:12
De här har jag gjort svartvita i Photoshop. Då kan jag bestämma mig i lugn och ro när jag kommer hem, om det ska bli svartvitt. Men jag gör ofta så även när jag tänker svartvitt redan vid fotograferingen.
Första bilden blev ju riktigt bra. Man riktigt känner vilken mödosam väg hon har kvar att vandra.
Svar från janolof 2011-05-03 20:07
Jo, vidvinkel kan få saker att se jobbiga ut...
Det är rätt, gatufoto förhöjs av att folk är i rörelse. På Stadshusgården(?) har du fångat en annan fotograf i aktion, tror jag bestämt.

Trappan är bildmässigt spännande! Jag noterar att damen har en stor kasse som det står "Teknikmagasinet" på. Man blir nyfiken på vad det är för spännande prylar hon går hem med. Och så står det visst "folke" på väggen. Jag undrar vad han har där att göra? :-) Lade hon märke till att hon blev fotograferad?
Svar från janolof 2011-05-03 20:06
Hon såg att jag fotograferade, men la nog inte märke till att jag fotograferade henne. Och visst fotograferar den lilla rosa flickan. Farmor och farfar såg det ut som, med tanke på åldern. Ja vem är Folke? Ett av alla olösta mysterier?
Gillar också första bilden. Hon befinner sig på "rätt" ställe så att säga och trappan till höger ger en fingervisning om vad som väntar. Häromdagen tog jag en lunchpromenad till Stadshusets innegård vilket blev ju en trevlig liten utflykt för där har jag aldrig tidigare varit... Fast jag har bott i stan en gång i tiden!